Zware file op Antwerpse ring richting Nederland door dodehoekongeval

© BFM

Antwerpen, Berchem -

Een ongeval op de Antwerpse ring richting Nederland, ter hoogte van Berchem, zorgde vrijdagochtend een lange file. De wachttijden liepen op tot bijna een uur aanschuiven. De weg is intussen vrijgemaakt. De Liefkenshoektunnel blijft voorlopig tolvrij door de drukte.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 10.10 uur. Een vrachtwagen veranderde van rijstrook om de oprit richting de E313 te nemen. De vrachtwagenchauffeur had de wagen rechts van hem, in zijn dode hoek, niet gezien. De wagen kreeg een tik van de vrachtwagen en begon te slingeren.

De slingerende wagen kwam tot stilstand op de rechterrijstrook, vlak voor een andere vrachtwagen. De chauffeur probeerde nog te remmen, maar kon een aanrijding niet voorkomen. De vrachtwagen reed frontaal in op de wagen. Een bestuurder is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

(Lees verder onder de foto’s.)

 © BFM

 © BFM

Door het incident waren een tijdlang drie rijstroken versperd op de Antwerpse ring richting Nederland, wat zorgt voor wachttijden van bijna een uur. De weg is intussen vrijgemaakt. De Liefkenshoektunnel blijft tolvrij door de drukte, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen