© Reuters

Duizenden mensen wonen begrafenis van kleine Rayan (5) bij

De kleine Rayan, de Marokkaanse jongen die na een reddingsactie van vijf dagen dood uit de put werd gehaald waarin hij was gevallen, is maandag begraven in de buurt van zijn dorp in het noorden van Marokko. Duizenden mensen woonden de begrafenis bij en volgens de Franse 24 uurse-nieuwszender BFMTV hing er een enorm emotionele sfeer. De aanwezigen waren er naar eigen zeggen omdat Rayan “een kind van Marokko was”.

Bron: Belga

LEES OOK. Marokkaanse kleuter Rayan (5) wordt maandag begraven

De begrafenis vond na het middaggebed plaats in een kerkhof op enkele kilometers van Ighrane, waar het ongeval plaatsvond.

Rayan viel vorige week dinsdag in een diepe droge waterput toen zijn vader er aan het werken was. Hij kwam op 32 meter diepte vast te zitten, maar het gat was te smal. Dus lukte het niet om hem via dezelfde schacht eruit te halen. Daarom groeven reddingswerkers een gat naast de put en een horizontale tunnel naar de jongen toe. Zaterdag wisten ze hem eindelijk te bereiken, maar alle hulp kwam te laat.

Het lichaam van de jongen werd zaterdagavond naar het militair hospitaal van Rabat gestuurd voor een lijkschouwing om de doodsoorzaak te achterhalen, schrijven plaatselijke media.

Het overlijden van de kleuter heeft zowel in Marokko als elders in de wereld voor veel emoties gezorgd. Het was het koninklijk paleis dat het overlijden van de jongen wereldkundig maakte en koning Mohammed VI nam kort na de dramatische ontknoping contact op met de ouders om zijn medeleven betuigen. De familie kreeg ook vanuit het buitenland steunbetuigingen, onder meer van de Franse president Emmanuel Macron, de Israëlische premier Naftali Bennett en paus Franciscus.

Lotte Van den Bogaert was getuige van de begrafenis en vertelde er meer over op Radio 1. “Het leek wel of heel Marokko er was”, zei ze. “De Marokkaanse bevolking leeft enorm mee. Er wordt vanalles geschonken aan de familie en de reddingswerkers en zelfs voetballers tonen hoe begaan ze zijn. Zo werd er gisterenavond voor de finale van de Africa Cup één minuut stilte gehouden, hoewel Marokko niet speelde.”

 ©  REUTERS

 ©  AFP

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER