Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsCoronacijfers

Dagelijks aantal besmettingen dondert omlaag met 40 procent in ons land: dit zijn de meest recente coronacijfers

Archiefbeeld.Beeld Getty Images

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in België daalt nu snel, met liefst 40 procent. Ook het aantal dagelijkse ziekenhuisopnames wegens een infectie daalt verder, maar voorlopig wel aan een lichter tempo. Het aantal patiënten op intensieve zorg stijgt nog licht verder. Dat blijkt vanmorgen uit de jongste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 29 januari en 4 februari daalde het aantal geregistreerde besmettingen in België met 40 procent, tot gemiddeld 28.815 per dag. De daling zet zich daarmee verder en lijkt zelfs steeds sneller te gaan. 99 procent van alle besmettingen gebeurt momenteel met de omikron-variant.

In totaal werden al 3,34 miljoen positieve pcr-testen afgelegd in België sinds het begin van de corona-epidemie.

Tests

Elke dag worden er gemiddeld 82.000 tests afgenomen, een daling met 29 procent.

Ook de positiviteitsratio daalt snel, en zal de komende dagen nog feller gaan dalen, zo blijkt uit de voorlopige cijfers. Gemiddeld blijkt nu 40,5 procent van alle afgenomen tests positief, een daling met 5,5 procent.

Ziekenhuizen

De voorbije week daalde het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames door Covid-19 per dag licht, met 6 procent tegenover de week ervoor, tot 343. 

In totaal liggen er 4.329 patiënten met een bevestigde Covid-19-besmetting in de Belgische ziekenhuizen, een toename van 6 procent. Ook het aantal patiënten dat intensieve zorg nodig heeft neemt voorlopig nog toe, op dit moment met 9 procent tot 442.

Overlijdens

Dagelijks vielen er in die periode gemiddeld 37 overlijdens te betreuren die toegeschreven worden aan het coronavirus. Dat is een stijging met 25 procent.

Vaccinaties

6,64 miljoen Belgen kregen ondertussen een boosterprik van het coronavaccin, goed voor 57,7 procent van de volledige bevolking.

In Vlaanderen is al 65 procent van de bevolking extra gevaccineerd. In Wallonië is dat net iets meer dan 50 procent, terwijl Brussel op 32,7 procent blijft steken.

Bekijk hier ook de cijfers uit uw gemeente: