Novak Djokovic werd door de Australische autoriteiten terug op het vliegtuig gezet. ©  AP

Novak Djokovic staat op deelnemerslijst Indian Wells, maar alleen gevaccineerde tennissers welkom

De Servische nummer 1 van de wereld Novak Djokovic staat samen met de laureaten van de Australian Open, Rafael Nadal en Ashleigh Barty, op de deelnemerslijst van het tennistoernooi in Indian Wells. Pittig detail wel voor Djokovic: alleen spelers die volledig tegen het coronavirus zijn gevaccineerd mogen aan het toernooi starten.

Bron: BELGA

Djokovic zorgde begin dit jaar in Australië vlak voor de start van de Australian Open voor een hele polemiek, die draaide rond zijn vaccinatiestatus. Na een saga die tien dagen duurde, kreeg de niet-gevaccineerde Djokovic uiteindelijk nul op het rekest en moest hij het land verlaten. Daardoor kon de nummer 1 van de wereld zijn titel ‘down under’ niet verdedigen. De overwinning in Melbourne was voor Rafael Nadal, die zo zijn 21ste grandslam won, een record en één meer dan Djokovic en Roger Federer.

Maar als Djokovic, die “binnenkort” zijn versie van de feiten zal geven, aan Indian Wells wil deelnemen, zal hij zich moeten laten vaccineren. “Met gezondheid en veiligheid als topprioriteit zal deelname aan het toernooi een geldig bewijs van volledige vaccinatie vereisen”, meldden de organisatoren van Indian Wells woensdag in hun verklaring. 

“De richtlijnen voor spelers worden bepaald door protocollen die zijn vastgesteld door de WTA en ATP. Ze zijn opgesteld volgens beperkingen die door de Verenigde Staten zijn vastgesteld rond de vaccinatiestatus van internationale reizigers die het land binnenkomen”, aldus de organisatie verder. Om van 7 tot 20 maart in de woestijn van Californië om een zesde titel te kunnen strijden, zal Djokovic dus een bewijs van volledige vaccinatie moeten tonen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer