“Op weg naar het oude normaal”, zegt Horeca Vlaanderen

“We zijn op weg naar het oude normaal, het nachtleven mag weer bruisen.” Dat zegt Horeca Vlaanderen in een reactie op de versoepelingen die volgende week vrijdag ingaan en waarover het Overlegcomité vrijdag beslist heeft.

Bron: BELGA

“Het nachtleven mag weer bruisen, het sluitingsuur valt weg, geen mondmasker meer voor gasten, rechtstaand consumeren, met zoveel je wil aan tafel op restaurant of op een feest... We zijn op weg naar het oude normaal. Vandaag zorgt oranje weer voor bruisende nachten. Nu snel op naar geel, zodat ook het mondmasker voor het personeel weggaat en het tijdelijke CST kan verdwijnen op café en op restaurant”, zegt CEO van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwé enthousiast. 

LEES OOK. Van mondmaskers tot nachtleven: dit heeft het Overlegcomité beslist

Discotheken en dancings kunnen vrijdag 18 februari weer open, zij het wel met een capaciteitsbeperking van maximaal 70% van een volledige bezetting. In andere horecazaken vervalt het sluitingsuur, mogen gasten hun mondmasker weglaten en gelden geen beperkingen meer van het aantal gasten per tafel. 

“Deze versoepelingen zijn een verademing voor onze ondernemers”, zegt De Caluwé. “De nachtraven kunnen opnieuw feesten, en dat zonder sneltesten die er wel in november waren. Een horecabezoek lijkt bijna weer helemaal op het oude normaal. Met de glimlach tellen we af naar vrijdag!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER