Oud-politieman Steven De Smet, sinds 1 januari officieel op pensioen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-politieman Steven De Smet, sinds 1 januari officieel op pensioen. © Photo News

‘Superflik’ Steven De Smet pleit in boek voor meer blauw op social media: “Een politieagent op TikTok. Waarom niet?”

Hoe organiseren we de veiligheid van morgen? Het is een vraag die ex-politieman Steven De Smet (65) al decennialang bezighoudt. In woelige politietijden stelt de zopas afgezwaaide Gentse ‘superflik’ zijn boek ‘Quantumveilig’ voor, waarin hij aandringt op een “hoognodige vernieuwing” van de politie, die digitaal hopeloos achter de feiten blijft aanhollen. “Een klacht indienen via sociale media is nog steeds niet mogelijk, terwijl net dat hét communicatiemiddel van deze tijd is.” Meer blauw in de digitale wereld: hoe ziet De Smet dat?

13 reacties

  • Jozef brosens

    2 jaar geleden
    Eric Servaes . ik moet op tijd op mijn werk zijn . soms rij ik daar een half uur op , soms een uur . begin maar he ' .
  • Eric Servaes

    2 jaar geleden
    Jozef brosens = waar halen de bestuurders het recht om sneller te rijden dan de wettelijke limieten ?
  • eli bosch

    2 jaar geleden
    Dat hij zich maar bezig houdt met een heksenjacht op social media. Misschien nog een geluk dat sommige mensen van achter hun PC hun frustraties eens kunnen uiten met woorden en zo wordt vermeden dat ze tot daden overgaan. De mensen worden onderdrukt maar hebben zelfs niet eens het recht meer om te ventileren ook blijkbaar. Nog een geluk dat ze op hem geen heksenjacht toegepast hebben of hij kon fluiten naar zijn riant pensioen.
  • Luc D'haese

    2 jaar geleden
    Na het koeioneren van reizigers aan luchthaven, het zien van de Pano uitzending over minderbegaafde die men ten onrechte tien jaar achter de tralies draaide is respect voor blauw ver zoek bij mij.
  • Kristine Delacourt

    2 jaar geleden
    Er is iets voor te zeggen, want net zoals de straat is ook het internet een openbaar domein. Maar anderzijds wil ik wel zien dat zowel op straat als op het internet de echte criminaliteit aangepakt wordt. Want nu is er te veel repressie tegen de brave burger die per ongeluk of uit onoplettendheid een kleine overtreding begaat.