Vals alarm: vondst van bergbeklimmers op zoek naar vermiste Natacha blijkt toch geen lichaam

Verscheidene Peruaanse media meldden maandagavond dat bergbeklimmers in het Peruaanse Tapay-district een lichaam hadden gevonden in hun zoektocht naar de vermiest Natacha de Crombrugghe (28). De politie ging ter plaatse en kwam met slecht nieuws: de vondst blijkt geen lichaam te zijn.

csn, cel, gjs

“Een van de vier groepen klimmers die op zoek waren naar Natacha de Crombrugghe, ontdekte een levenloos lichaam in een gebied genaamd Tapay”, meldden de Peruaanse media maandagavond laat. “Het lichaam is gevonden met de drone die door de reddingswerkers is gebruikt en lag in een ravijn, maar aan de andere kant van waar ze initieel zochten.”

Natacha is sinds 24 januari vermist  ©  facebook

Een team van politieagenten werd uitgestuurd om een onderzoek te verrichten. Maar wat door de drone gezien werd als het lichaam van een vrouw, blijkt dat niet te zijn. De politie zegt dat het “vals alarm” was. Geen lichaam, dus. Wat het dan wel was, werd niet meegedeeld.

Sinds 24 januari

Natacha de Crombrugghe is sinds 24 januari vermist. Die dag zou ze vanuit een hostel in het dorpje Cabanaconde vertrokken zijn op een trektocht door de Colca Canyon, een diepe uitgestrekte kloof in het zuiden van het land. Reddingswerkers hadden gisteravond bij hun zoektocht al 90 procent van de wandelpaden afgelegd die zich uitstrekken over het westelijke deel van de Colca-vallei, tussen Cabanaconde en het dorp Sangalle. De ouders van Natacha zijn een week geleden in Arequipa aangekomen om naar hun dochter te zoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER