EPA
Volledig scherm
© EPA

Naast verboden middel nog twee substanties aangetroffen bij dopingtest Valieva, die positieve test wijt aan “verwisseling pillen van opa”

WinterspelenZe zette de topscore neer in de korte kür, maar daarmee is nog lang niet alles gezegd over de positieve dopingtest van Kamila Valieva (15). Zo zijn er, volgens ‘The New York Times’, behalve het verboden middel trimetazidine nóg twee substanties aangetroffen die gebruikt worden bij hartproblemen. Het zou gaan om Hypoxen en L-Carnitine, beide niet op de lijst van verboden dopingproducten van wereldantidopingbureau WADA.

35 reacties

  • Ilse Verdyck

    2 jaar geleden
    Positief getest is positief en moet verwijderd worden van deelname wedstrijd. Als het bij andere landen zou zijn dan wordt er niet zo'n cirque rond gemaakt. Maar de Russen oh nee dat zal wel niet kloppen geef ze nog een kans. Eigenlijk 1x positief getest nooit meer een deelname aan de Olympische Spelen.
  • dany busschots

    2 jaar geleden
    Russen zullen eeuwig de boel willen belazeren
  • Benny Coomans

    2 jaar geleden
    posities = positief welke leeftijd de atleten ook hebben, als je topsport doet wordt je omringt door specialisten, alleen in Rusland zijn dat dopingsspecialisten, we zijn 2 maanden na het testen van het A-staal en het B-staal is nog niet onderzocht, laat meniet lachen
  • Jacques-Philippe Leclerc

    2 jaar geleden
    "Naast verboden middel nog twee substanties aangetroffen bij dopingtest Valieva, die positieve test wijt aan “verwisseling pillen van opa”? Wel, het laatste nieuws is nu, dat er is een OC beslissing genomen, dat ze mag gewoon meedoen, of er niets aan de hand is. Deze z.g. strenge "zero tolerance" dopingcontrole zijn gewoon lachwekkend.
  • Didier De Waele

    2 jaar geleden
    Ik denk dat zowel in Rusland als bij ons de 15- jarige "kinderen" perfect weten waar ze mee bezig zijn en wat er in de wereld omgaat. Zodoende is er volgens mij maar 1 juiste en logische beslissing mogelijk, namelijk juffrouw Valieva en haar entourage schorsen!!