Anke Van Camp
Volledig scherm
PREMIUM
Anke Van Camp © Photo News

Overlevers verenigen zich en staan nu kinderen met kanker bij: “Ik wil jonge patiëntjes tonen dat het goed komt”

Jongvolwassenen die als kind kanker hadden, worden voortaan samengebracht in een community om jonge kankerpatiëntjes te ondersteunen. Het initiatief komt van de Belgische stichting KickCancer. Ex-kinderkankerpatiënt Anke Van Camp (22) uit Duffel is een van de eerste 14 ‘patiënt-experten’ in het comité. “Mijn vrienden mochten naar feestjes gaan en ik niet. Daar zat ik mee als tiener met kanker. Maar de perceptie van volwassenen daarop is toch anders”, vertelt ze.

  1. Waarom Luc De Vos tien jaar na zijn dood groots eerbetoon krijgt in Antwerpen: “Zelf heeft hij nooit in Lotto Arena gestaan”

    Waarom Luc De Vos tien jaar na zijn dood groots eerbetoon krijgt in Antwerpen: “Zelf heeft hij nooit in Lotto Arena gestaan”

    Sterren komen, sterren gaan, alleen Vos blijft bestaan. Iedereen in Gent weet dat. Toch wordt de grootse hommage aan Luc De Vos eind dit jaar, 10 jaar na zijn dood, niet in Gent georganiseerd, maar in Antwerpen. Manager van het eerste uur Noelle Vanhelsuwé nodigde vrouwelijke artiesten uit om na tien jaar “een extra dimensie aan het Vossiaans universum” toe te voegen. Wat houdt dit precies in?
    Gent
  2. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.