Radio 2

Veel wind voorspeld: "Zet je vuilniszakken zo laat mogelijk buiten en groepeer ze"

De intercommunale Igean, die het vuilnis ophaalt in een 30-tal gemeenten rond Antwerpen, vraagt mensen om hun vuilnis zo laat mogelijk buiten te zetten en stevig vast te binden, want er wordt de komende dagen veel wind voorspeld. Ook kan je vuilniszakken best samenzetten zodat ze minder snel wegwaaien.

De komende dagen wordt heel veel wind verwacht. Om te vermijden dat vuilniszakken weg- of openwaaien, en de straten vol komen te liggen met papier en ander afval, vraagt de intercommunale Igean om enkele voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

"Zet je vuilniszakken zo laat mogelijk, dus best pas 's ochtends, buiten. Als dat niet kan, groepeer je vuilniszakken dan. Zet ze eventueel samen met die van je buren. En zorg ervoor dat alles goed is vastgebonden, zeker bij papier en karton want dat waait snel weg", zegt Bieke Van Baele van de intercommunale Igean.

"Onze ophalers proberen zo veel mogelijk afval te verzamelen maar kunnen natuurlijk ook niet alles bijeenrapen. Voor hen, maar ook voor de inwoners zelf is het niet fijn wanneer de straat vol ligt met rondslingerend afval. Dat komt ook terecht in beekjes en in struiken langs de kant van de weg."

Igean haalt het afval op in de 30 gemeenten van het arrondissement Antwerpen. Morgen en overmorgen staan er ophalingen gepland in de volgende gemeenten: Pmd wordt opgehaald in Brasschaat, Schilde, Boom, Schelle, Wommelgem, Zoersel, Edegem, Hove, Lint en Mortsel. Papier en karton wordt opgehaald in Niel, Ranst en Mortsel.

Meest gelezen