De vrachtwagen die door de signalisatie reed, ramde een lamp van de politie. ©  Politie Tongeren-Herstappe

Vrachtwagenbestuurder zonder geldig rijbewijs rijdt door signalisatie controlepost Tongeren

Tongeren -

Bij verkeerscontroles in Tongeren is een vrachtwagenbestuurder woensdag met hoge snelheid door de signalisatie gereden van de controlepost. De trucker had geen rijbewijs om met de vrachtwagen te rijden. Hij reed zonder tachograaf en de vrachtwagen had meerdere mankementen.

Het rijbewijs van de man werd voor 15 dagen ingetrokken. De signalisatielamp was stuk (zie foto) maar de agenten bleven ongedeerd. De controleposten werden woensdag tussen 8 en 15.30 uur opgesteld op de Elderenstraat en de Maastrichtersteenweg in Tongeren. Een andere vrachtwagenbestuurder kreeg een boete van 330 euro omdat zijn lading onvoldoende was vastgemaakt. Twee bestuurders reden onterecht rond met handelaarsplaten. Een bestuurder zonder rijbewijs moest zijn voertuig achterlaten. Twee bestuurders werden beboet voor vervallen keuring en er waren nog twee boetes voor rijden zonder veiligheidsgordel. Een bromfietser moest zijn scooter achterlaten omdat hij die had opgedreven opdat die 51 km/u kon rijden.

Verkeersbelasting

Controleurs van de Vlaamse Belastingdienst hebben bijna 2.000 nummerplaten gescand om te controleren of de bestuurders hun verkeersbelasting hadden betaald. Tien automobilisten hadden nog een onbetaald saldo van 5.238 euro. Een vrachtwagen moest nog 756 euro verkeersbelasting betalen. De inspecteurs stelden ook vast dat twee bestuurders geen aangifte hadden gedaan van de commerciële Z-nummerplaat.

Rode diesel

Op dinsdag stelde Douane en Accijnzen in Tongeren vast dat drie bestuurders met rode diesel reden. Ze moeten hiervoor elk een boete van 500 euro betalen. Een tractorbestuurder kreeg een boete omdat die werkzaamheden verrichte die niet gelinkt waren aan de landbouw. Vier bestuurders hadden nog onbetaalde penale boetes voor een totaalbedrag van 3.371 euro. Een bestuurder kon zijn boete van 2.730 euro niet ter plaatse betalen en moest zijn auto achterlaten.

 maw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer