©  Dirk Alexander

Jill Peeters keert terug als weervrouw: “Nood aan duiding bij extreme fenomenen”

Daar is ze ‘weer’. Jill Peeters (46) maakt na iets meer dan twee jaar haar comeback. Vanaf maandag 21 februari 2022 keert Jill terug naar het scherm als weervrouw en klimaatexperte. Ze zal afwisselend met haar collega’s Frank Duboccage en David Dehenauw het weerbericht maken voor VTM.

Wouter van Biezen

Maar daar blijft het niet bij. Ze zal voor VTM ook duiding geven rond de thema’s weer en klimaat en er online documentaires over maken.

Onder meer de watersnood van enkele maanden geleden, die de Ardennen blank zette, deed haar terugkeren. “Het drama dat zich deze zomer heeft afgespeeld, met de overstromingen in ons land, hebben me nog meer doen inzien dat ik mijn verantwoordelijkheid wil opnemen”, vertelt Peeters.

Extreem weer

”Er is nood aan iemand die op een heldere manier duiding kan geven bij de extreme dingen die gebeuren met ons weer en rondom ons, in de natuur. En als weervrouw sta ik daar op een bevoorrechte plek”, klinkt het.

“Daarnaast heb ik de voorbije jaren steeds meer vragen gekregen over het extreme weer, over de klimaatverstoring, enzovoort”, gaat de klimaatexperte verder.

“Het debat erover raakt óók vaak verstoord en gepolariseerd. Ik wil mijn kennis en expertise heel graag inzetten om een soort plek te creëren waar er geluisterd kan worden naar onderbouwde wetenschappelijke feiten. Dit wil ik doen met een oprechte bezorgdheid voor de urgentie van de enorme uitdaging waarvoor we staan. Maar ook met een motivatie dat we kunnen evolueren naar een mooiere wereld”, aldus Peeters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER