Geen seconde te verliezen, oordeelden de Gentse studentencafés in de Overpoort, die al in de eerste minuut van code oranje de dansvloer voor geopend verklaarden.
Volledig scherm
PREMIUM
Geen seconde te verliezen, oordeelden de Gentse studentencafés in de Overpoort, die al in de eerste minuut van code oranje de dansvloer voor geopend verklaarden. © Wannes Nimmegeers

ONZE OPINIE. Het zijn niet de cijfers die “iets toelaten”. Dat bepalen we als maatschappij beter zelf

Onmeetbaar is het: de vreugde van een nachtje dansen. Vanaf nu mag het terug. Bijna twee jaar lang is onze maatschappij geleid door alles wat in cijfers te gieten was: positieve tests, ziekenhuisbedden, besmettingsratio’s. Wat niet in een statistiek of een curve te gieten was, leek zonder waarde. Met vrienden aan de toog hangen, kippenvel tijdens een concert of het kruisen van een blik op de dansvloer. Hoog tijd om te beseffen dat we iets van ‘onschatbare waarde’ noemen, net omdat er geen cijfer op te plakken valt.

31 reacties

  • Augustson Tim

    2 jaar geleden
    Iemand verliezen aan Covid-19 is volgens mij even erg als aan de griep, echter : draconische maatregelen voor het ene en niets voor het andere. Het verschil : vele extra miljardairs ( niet enkel in de pharmacie).
  • Yolande MARIS

    2 jaar geleden
    Deze dictatuur hadden we nooit moeten aanvaarden .Vinden jullie het misschien normaal dat het parlement buiten spel wordt gezet ?In het parlement zitten de verkozenen .De belangrijkste ministerposten zijn ingenomen door machtswellustelingen die nog niet eens op de kieslijsten stonden .Durven jullie dat nog een democratie noemen?
  • willy Thijs

    2 jaar geleden
    Ik werk in een supermarkt shiften van 9uur met mondmasker!wij willen ook ons vrijheid terug!vivaldi regering?
  • Jeroen Debaere

    2 jaar geleden
    Het zou nogal chaos worden mocht een bevolking zelf mogen besturen. Alleen al deze commentaren eens lezen en je weet genoeg ....😀
  • J. Platsteen

    2 jaar geleden
    Hoog tijd om die expertengroepen af te schaffen. En een halt te roepen tegen de onheilsprofeten.Het gaat hier om een zeer zware griep epidemie. Wereldwijd een oversterfte, vooral bij bejaarden met onderliggende ziekte symptomen en verzwakte personen. Maar ze doet wel de kassa rinkelen van enkele pharma giganten in handen van ....? Laat de bevolking vrij, goed voor de psychologische gezondheid, het algemeen welgevoelen enz. Niet vergeten de economie. Oversterfte jammerlijke nevenschade.