©  rr

Brand op stuurloos vrachtschip met 1.100 Porsches aan boord voor kust van Azoren

Het vrachtschip ‘Felicity Ace’, dat brandend en stuurloos in de Atlantische Oceaan drijft voor de kust van de Azoren, heeft aan boord onder meer 1.100 Porsches en 189 Bentleys. Dat meldt The New York Times. De Portugese autoriteiten hebben donderdag de bemanning gered van het schip, dat onder Panamese vlag voer.

jvh
Bron: BELGA

Het schip was volgens de Amerikaanse krant vanuit de Duitse havenstad Emden onderweg naar Davisville in de Verenigde Staten. Op spectaculaire beelden van de Portugese kustwacht is te zien hoe de bemanningsleden met een helikopter van het bijna tweehonderd meter lange brandende schip worden gehaald. Niemand raakte gewond bij deze “fysiek veeleisende” operatie.

Het is onduidelijk of de lading van het schip als verloren moet worden beschouwd. Volkswagen zou volgens The New York Times hebben bevestigd dat er 4.000 voertuigen aan boord van het schip zijn. Een woordvoerder van de Amerikaanse tak van Porsche bevestigt dat het om 1.100 Porsches gaat en “dat het lot van de voertuigen onbekend is”. Ook zouden er 189 Bentleys aan boord van de Felicity Ace zijn.

Amerikaanse klanten die zich zorgen maken over hun bestelde auto, wordt geadviseerd om contact op te nemen met hun dealer. De rederij was niet bereikbaar voor commentaar. Het Amerikaanse NBC News meldt dat de rederij op zoek is naar een geschikte sleepboot, maar dat het vanwege de omvang van het schip “onwaarschijnlijk” is dat het naar de Azoren gesleept zal worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER