BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Er is een kind gestorven in een probleemcrèche. En wat zegt Kind&Gezin? “Dat er na elke klacht telkens een nieuwe zou komen, konden we niet voorzien”

Een crèche krijgt klacht na klacht na klacht, jarenlang. Over onveilige situaties, onhygiënische omstandigheden, slechte communicatie met ouders, ondervoeding, kindermishandeling en zelfs drugsgebruik in het bijzijn van de kinderen. En toch mocht ‘t Sloeberhuisje kinderen blijven opvangen: hoe kan dat? “We hebben elke klacht onderzocht”, reageert Kind&Gezin. “Elk probleem is na elke klacht ook opgelost. Meer konden we niet doen.”

  1. Volgens collega’s en vrienden van Charon (26) en broer Sannie (25) maakt afscheidsbrief veel duidelijk: “Nu zijn we terug samen bij mama en papa”
    PREMIUM
    51

    Volgens collega’s en vrienden van Charon (26) en broer Sannie (25) maakt afscheids­brief veel duidelijk: “Nu zijn we terug samen bij mama en papa”

    Charon (26) en Sannie (25) waren niet “zomaar” broer en zus. Ze waren onafscheidelijk. Verenigd in het verdriet om hun ouders. En nu verenigd in de dood. De politie vond hen maandagmorgen terug in het huis waar ze samen woonden. Hij zou haar eerst omgebracht hebben om daarna zelf uit het leven te stappen. Het onderzoek moet nu uitwijzen of dat een gezamenlijke keuze was. Collega’s en vrienden getuigen: “Ze zei me dat ze niet zou weten wat ze zonder hem zou moeten doen.”
    Dentergem
  2. Elektriciteitsfactuur zou 82 euro duurder kunnen worden in 2025: “Compleet onaanvaardbaar”

    Elektrici­teits­fac­tuur zou 82 euro duurder kunnen worden in 2025: “Compleet onaanvaard­baar”

    De elektriciteitsfactuur van een Vlaams gezin zou in 2025 gemiddeld met 82 euro kunnen stijgen door hogere nettarieven voor elektriciteit. Voor aardgas zou er dan weer een daling van het nettarief zijn met gemiddeld 21 euro. Het gaat om voorstellen van de VREG in het kader van de zogenaamde tarriefmethodologie 2025-2028. De Vlaamse energieregulator start vandaag/donderdag de openbare raadpleging op voor die tarieven. Vlaams minister voor Energie Zuhal Demir (N-VA) reageert furieus.