Dante Vanzeir op weg naar de kleedkamer van Charleroi om zijn excuses aan te bieden na de rode kaart.
Volledig scherm
Dante Vanzeir op weg naar de kleedkamer van Charleroi om zijn excuses aan te bieden na de rode kaart. © Eleven/Photonews
Charleroi CHA
0
EINDE
3
Union USG
  • Christian Burgess Goal 4'
  • Lazare Amani Goal 38'
  • Alex Millán Goal 90'+1'

“Ik verdedig Dante zonder z’n actie goed te praten”: Vanzeir pakt rood na vuistslag en biedt excuses aan in kleedkamer van Charleroi

Jupiler Pro LeagueHet verlies op STVV lijkt een eenmalig accident de parcours. Op Charleroi knoopte Union gewoon weer aan met de zege: 0-3. Maar hét gespreksthema was de rode kaart voor Dante Vanzeir: een vuistslag in het gezicht van Ozornwafor en een smet op zijn smetteloze reputatie. Union dreigt zijn spits vier tot acht weken geschorst te missen. Mazzu: “Ik hoop dat men rekening houdt met zijn blanco strafblad.” Volgend weekend mag trainer puzzelen, want ook Undav is dan geelgeschorst.

185 reacties

  • John De roo

    2 jaar geleden
    Toen Vanaken (ook blanco strafblad) vorig jaar vier speeldagen kreeg voor morren op de scheidsrechters riep iedereen dat het terecht was. Dan kan je nu toch onmogelijk zeggen dat vier speeldagen proportioneel zijn voor dergelijke misdragingen , enkel en alleen omdat het hier over het sympathieke Union gaat. Als je zoiets op straat doet riskeer je een maandenlange gevangenisstraf.
  • Marko Decandt

    2 jaar geleden
    Hoe in godsnaam is die Ozornwafor nadien nog 2 keer van zijn sus kunnen draaien? Van het te hevig komedie spelen? Ik zie persoonlijk niet eens een duidelijke vuistslag van Vanzeir, hij haalt wel uit naar het gezicht, maar een vuistslag? En die Ozornwafor werd met gesperde ogen afgevoerd, die had duidelijk helemaal niets voor. Een straf voor Ozornwafor zou trouwens ook op zijn plaats zijn, al dat vasthouden voor die verdiende slag, is naar mijn weten ook fout.
  • Leopold Vanhoof

    2 jaar geleden
    Een straf staaltje komedie van die truitjestrekker.
  • Marnix Malone

    2 jaar geleden
    Waarom was dit niet rood voor Vanzeir én penalty voor Union vanwege de trekfout, beste VAR? Sinds wanneer primeert de tweede fout?
  • Frans Peeters

    2 jaar geleden
    Dat is toch straf dat de beelden niet gebruikt worden voor wat vooraf ging, dit was zeker spelbederf