Evenepoel vierde op bescheiden wijze zijn tweede eindzege in de Ronde van de Algarve.
Volledig scherm
Evenepoel vierde op bescheiden wijze zijn tweede eindzege in de Ronde van de Algarve. © BELGA

Remco Evenepoel wint Ronde van de Algarve opnieuw: “Zo kon ik wat meer genieten van de slotmeters in geel”

WielrennenKeizer van de Algarve. Nadat hij de eindzege pakte in 2020, schrijft Remco Evenepoel (22) de Portugese rittenkoers ook dit jaar op zijn naam. Na zijn machtige tijdrit, waarin Storm Remco afklokte op een gemiddelde snelheid van 49,8 km/u, kwam Evenepoel na de dubbele beklimming van de Alto de Malhao (tweede categorie) niet meer in de problemen. Meer dan een minuut voorsprong op de Amerikaan McNulty. De koninginnenrit moest de Wolfpack laten aan Sergio Higuita, die zijn Colombiaanse landgenoot Daniel Martinez in een spurt klopte. Evenepoel strandde op de vijfde plaats.

25 reacties

  • Jan Van Bavel

    2 jaar geleden
    De beste van het moment, zeker weten !
  • Wouter Van de Walle

    2 jaar geleden
    Toch grappig die mensen die hem constant afbreken. Zeker wetende dat hij op zijn 22ste al meer heeft gepresteerd in zijn leven dan diezelfde afbrekers
  • Kris Tyteca

    2 jaar geleden
    Wout was verleden jaar tweede na Progacar in Tirreno. De rest op minuten. Niet te onderschatten, eveneens vroeg in vorm.
  • Kim Jaspers

    2 jaar geleden
    Sterk en slim gereden.. zo win je rittenkoersen.. tot spijt van wie het benijd.. bergop kan hij wel degelijk mee met de goede klimmers.
  • Jan Gijsen

    2 jaar geleden
    Dat ventje heeft altijd een positieve uitleg voor een nederlaag. Het zal het jaar worden van 101 verklaringen waarom het maar niet wil lukken. Daar is hij goed in.