©  AFP

Novak Djokovic kan na alle heisa eindelijk aan seizoen beginnen in Dubai: “Waar ik welkom ben, speel ik”

Novak Djokovic kan deze week in Dubai eindelijk aan zijn seizoen beginnen. Desondanks dreigt de 34-jarige Serviër zijn eerste plaats op de wereldranglijst kwijt te spelen aan de Rus Daniil Medvedev. Als die wint in Acapulco, is hij de nummer een, ongeacht het resultaat van Djokovic in Dubai.

Bron: BELGA

“Medvedev verdient het ook om de numer een te zijn”, vertelde Djokovic zondag op een persconferentie in het emiraat. “Dat zal ook gebeuren, is het deze week niet, dan later. Ik zal de eerste zijn om hem te feliciteren.”

Omdat hij niet aan het Australian Open kon deelnemen, liep Djokovic een pak punten mis en zolang hij zich niet laat vaccineren, zal hij nog heel wat toernooien moeten laten schieten. “Ik heb de toernooien momenteel niet voor het uitkiezen”, beseft “Nole”. “Waar ik welkom ben, speel ik. Vrijwel elke kans grijp ik, want ik tennis nog altijd heel graag en de motivatie is nog groot. Hier voel ik me alvast heel welkom. Ook door het merendeel van de andere spelers die ik al gezien heb, werd ik goed onthaald.”

“Ik kijk er alvast naar uit om weer op het court te staan. De trainingen heb ik een drietal weken geleden hervat. Met heel veel zin. Ik sla nu eenmaal graag met een racket tegen een balletje. Ik had wel een doel nodig om naar toe te werken en dat vond ik hier. Ik denk wel dat ik er klaar voor ben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer