Marco Mariotti
Volledig scherm
© Marco Mariotti

Schoolbus rijdt in op staart van file op E313 in Lummen: chauffeur zwaargewond en tiental kinderen lichtgewond naar ziekenhuis

LummenOp de E313 iets voor het klaverblad in Lummen richting Luik is een schoolbus met kinderen dinsdagochtend betrokken geraakt bij een zwaar verkeersongeval. De buschauffeur moest door de brandweer uit het voertuig bevrijd worden. Een tiental kinderen is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De buschauffeur is zwaargewond.

  1. LEVENSVERHAAL. Flor Dewit (74), legendarischer dan zijn eigen café Den Delper in Leuven: “Iedereen hing aan zijn lippen én aan zijn toog alsof het hun laatste dag was”
    PREMIUM
    2

    LEVENSVER­HAAL. Flor Dewit (74), legendari­scher dan zijn eigen café Den Delper in Leuven: “Iedereen hing aan zijn lippen én aan zijn toog alsof het hun laatste dag was”

    Leuven herdenkt Flor Dewit vandaag in Den Delper, de legendarische horecazaak die hij zelf op de kaart zette. Flor overleed al op 21 maart, maar aangezien de begrafenis in Charleroi was, zaten de Leuvense vrienden nog op hun honger – een pistolet met ‘gekapt’ – en op hun dorst – een Stella, uiteraard - om afscheid te nemen van de horecalegende. Tijd om nog eens in de met communisme doorspekte ziel te duiken van een man over wie vriend en vijand eensgezind scandeert: “Zo maken ze ze niet meer!”
    Leuven
  2. “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
    HLN Shop

    “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt

    Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.”