55-jarige vrouw naar ziekenhuis door CO-intoxicatie in Vorst

In de Brusselse gemeente Vorst is dinsdagochtend een gezin van vijf personen het slachtoffer geworden van een CO-intoxicatie. De moeder van het gezin, een 55-jarige vrouw, moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Dat meldt de Brusselse brandweer.

mtm
Bron: BELGA

De hulpdiensten waren kort voor 5 uur opgeroepen naar de Vroege Groentenstraat in Vorst omdat de 55-jarige vrouw zich onwel voelde en bijna het bewustzijn verloor. Toen een ziekenwagen ter plaatse kwam, sloeg de CO-melder van de ambulanciers meteen alarm. Het volledige gezin van vijf personen werd daarop geëvacueerd, terwijl ook de brandweer ter plaatse werd geroepen. Vier gezinsleden kregen ter plaatse verzorging, maar de 55-jarige moeder moest naar het ziekenhuis gebracht worden.

Oorzaak van de CO-intoxicatie was een niet-conform waterverwarmingstoestel in de badkamer, een slechte afvoer van de verbrandingsgassen en een gebrekkige ventilatie. De gastoevoer naar de eengezinswoning werd afgesloten.

De brandweerwoordvoerder wijst nogmaals op de preventieve maatregelen om een CO-intoxicatie te voorkomen. “Zorg voor aanvoer van verse lucht en ventilatie. Laat een goedgekeurd apparaat plaatsen door een erkende technieker, laat deze ook de verplichte controle uitvoeren en een regelmatig onderhoud. De afvoer van de verbrandingsgassen dient ook conform te gebeuren en gecontroleerd te worden. Besteed ook aandacht aan de CO-waarschuwingen van het KMI.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer