Taverne-uitbater krijgt 6 maanden met uitstel voor geweld tegenover schoonmaker

De uitbater van brasserie De Vlegel in Mortsel, Patrick Ghys, is woensdag veroordeeld voor geweld tegen een schoonmaker. Hij krijgt een celstraf van zes maanden en een boete van 100 euro, beide met uitstel. Ook moet hij een schadevergoeding betalen. Een racistisch motief werd evenwel niet bewezen geacht.

adm

Begin 2015 werd de brasserie van Ghys getroffen door een zware brand. Hij schakelde een schoonmaakfirma in. Bij een onenigheid over het geleverde werk zou de uitbater gewelddadig zijn geweest tegenover werkman Abderrazak R. Hij zou daarbij ook meermaals hebben geroepen “Ga naar Syrië, ga daar vechten”. Zelf ontkende Ghys strafbare feiten te hebben gepleegd of een racist te zijn.

De zaak kwam voor de rechtbank. Die veroordeelde Ghys woensdag (vandaag) tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een voorwaardelijke geldboete van 100 euro. Ghys moet het slachtoffer ook een schadevergoeding van 1.250 euro betalen. Hij kreeg de straf voor het geweld. Een racistisch motief of het minderwaardig bejegenen van anderen werd evenwel niet bewezen geacht.

De advocaat van Ghys wil de uitspraak nu bestuderen. Een beroep wordt alvast niet uitgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen