Mensen in een metrostation in Kiev, dat als openbare schuilkelder gebruikt wordt.
Volledig scherm
Mensen in een metrostation in Kiev, dat als openbare schuilkelder gebruikt wordt. © AP

LIVE. Oekraïne bereid tot vredesgesprekken - Rusland: “Betrekkingen met Westen dicht bij ‘point of no return’”

Waar al maanden voor werd gevreesd, wordt werkelijkheid: het conflict tussen Oekraïne en Rusland is geëscaleerd tot het punt van een grootschalige Russische invasie van het Oost-Europese land. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog. 

  1. KIJK. Britse man gaat andere treinpassagier te lijf met groot mes, slachtoffer vecht voor zijn leven

    KIJK. Britse man gaat andere treinpassa­gier te lijf met groot mes, slachtof­fer vecht voor zijn leven

    De politie van het Britse Beckenham, nabij Londen, is op zoek naar de verdachte van een steekpartij. De verdachte kreeg het aan de stok op de trein met een andere man om nog onbekende reden en trok een groot mes. Op beelden die een getuige kon maken is te zien hoe de man zijn slachtoffer te lijf gaat met het grote mes. Terwijl de andere passagiers de politie bellen en roepen dat hij moet stoppen, haalt de verdachte nog enkele keren uit. Het slachtoffer wordt naar het ziekenhuis gebracht waar hij vecht voor zijn leven. De verdachte is nog steeds spoorloos. Daarom vraagt de politie van het Britse Beckenham iedereen die iets weet over de steekpartij zich te melden.
  2. Hoofd Russische veiligheidsdienst FSB zegt dat VS, VK en Oekraïne achter aanslag in Moskou zitten
    Update
    43

    Hoofd Russische veilig­heids­dienst FSB zegt dat VS, VK en Oekraïne achter aanslag in Moskou zitten

    Het hoofd van de Russische veiligheidsdienst FSB heeft gezegd dat de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Oekraïne achter de aanslag op de concertzaal bij Moskou zitten. Dat is opmerkelijk, aangezien president Vladimir Poetin maandag erkende dat de aanslag het werk was van “radicale islamisten”. Poetin voegde er wel aan toe dat de daders naar Oekraïne vluchtten. “Natuurlijk is het Oekraïne”, zegt de FSB-topman dinsdag resoluut. De president van Wit-Rusland beweert ondertussen dat de terroristen na de aanslag tevergees naar zijn land probeerden te vluchten.