Radio 2

Leerkracht van Annuntiata Instituut in Veurne licht eigen school op voor 60.000 euro en krijgt 1 jaar cel

Een 59-jarige leerkracht van het Annuntiata Instituut in Veurne, die in naam van de school zeker 36 mensen oplichtte, heeft 1 jaar cel met uitstel gekregen en een boete van 800 euro. Ze moet van de rechter alle burgerlijke partijen, onder wie haar eigen familie en vrienden, terugbetalen. Het gaat om een bedrag van ongeveer 60.000 euro. 

De vrouw van 59 heeft in naam van haar school zeker 36 mensen opgelicht. De vrouw woont in Diksmuide en geeft al jaren les in Veurne, maar het voorbije anderhalf jaar was ze in ziekteverlof. En tijdens dat ziekteverlof ging ze langs bij familie en vrienden om sponsorgeld op te halen voor een evenement op school. Zo kon ze in totaal 60.000 euro aftroggelen. 

"Mini-onderneming"

De vrouw lichtte eerder al haar eigen ouders op. Als mantelzorger haalde ze al 115.000 euro van hun rekening. Toen ze daarna nog geld nodig had, kwam ze op het idee om een soort mini-onderneming op te zetten. Ze haalde in naam van de school sponsoring voor een evenement op. Wie 1.000 euro zou storten, zou een maand later tot 1.500 euro terugkrijgen. 

Geld voor internetromances

Toen de directeur van de school vragen kreeg van die sponsors over het evenement, viel hij compleet uit de lucht. Ondertussen nam de leerkracht haar telefoon niet meer op. Daarop heeft de politie de zaak uitgespit. Blijkbaar gaf de vrouw het geld aan internetromances over de hele wereld. Ze moet alle mensen, die ze oplichtte nu terugbetalen. Maar dat wordt moeilijk, want ze heeft al het geld uitgegeven. De rechter heeft haar veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel en een geldboete van 600 euro. De vrouw zal wellicht op school worden ontslagen. 

Meest gelezen