Nico Prévot en Livio Olivieri: “We zijn teruggekomen om de club weer naar eerste provinciale te loodsen. Excuses zijn er niet.” ©  Raymond Lemmens

Park Houthalen houdt perfect rapport in 2022: “Voor ons is het elke week van moeten”

Meer dan vier maanden is Park Houthalen (2A) nu al ongeslagen. Dankzij het forfait van tegenstander Halen nadert Park nu ook tot op één punt van leider Hechtel. “Wij willen Hechtel onder druk blijven zetten”, klinkt het bij de scorende verdedigers Nico Prévot en Livio Olivieri.

Geert Stienissen

Park Houthalen zit in de zogenaamde flow. Onder T1 Koen Van Helden verloor het niet en in 2022 volgde een perfect rapport: twaalf punten, veertien keer gescoord, twee goals geïncasseerd. Hekkensluiter Halen bespaart zich waarschijnlijk erger door forfait te geven. Dankzij die 5-0-zege komt Park tot op één puntje van de tweede periodetitel en het mag die troostprijs sowieso vieren als Lindelhoeven geen drie keer wint.

“Voor ons is het elke week van moeten”, vertelt kapitein Nico Prévot. “Niet voor de periode, maar voor de titel. Dit Park wil elke match tot het uiterste gaan, zodat de optelsom van die prestaties ons aan de titel helpt.”

Zoon van Domenico

Prévot (29) vormt het centrale verdedigingsduo met Livio Olivieiri (23), zoon van KRC-legende Domenico. “We zijn allebei opgegroeid op enkele straten van voetbalclub Park, waar we de eerste balletjes trapten”, weet Livio, die vervolgens bij KRC Genk, Bocholt en Torpedo speelde. “We zijn teruggekomen om de club weer naar eerste provinciale te loodsen. Excuses zijn er niet.”

Opmerkelijk genoeg scoren ook de verdedigers van Park vlot. “Met Van Helden trainen we vaak op stilstaande fasen. En of dat loont. Want ik scoorde sindsdien vijf keer en Livio mikte raak in de topper tegen Hechtel”, vertelt Prévot, die met Helson proefde van nationaal voetbal.

Olivieri legt de focus bij Park. “Ik kwam in de ploeg door blessures en een gewijzigd spelsysteem. Met mijn positiespel, zuivere passing en kopbalsterkte wil ik graag mijn steentje bijdragen. Door te blijven winnen, kunnen we Hechtel onder druk zetten. En hopelijk stijgt Park snel naar eerste provinciale. Ik voel me goed bij de club van mijn jeugd. Presteren met deze club en daarna nakaarten met papa. Mooi toch”, besluit PXL-student Livio Olivieri.