Ons land stuurt machinegeweren en brandstof naar Oekraïne, meldt premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Ons land stuurt machinegeweren en brandstof naar Oekraïne, meldt premier Alexander De Croo. © Photonews, AP

Premier De Croo: “België levert 2.000 machinegeweren en 3.800 ton brandstof aan Oekraïne”, ook 300 Belgische militairen naar Roemenië

België zal het Oekraïense leger bevoorraden met 2.000 machinegeweren. Dat meldt premier Alexander De Croo op Twitter. Ons land zal ook 3.800 ton brandstof leveren. Volgende week vertrekken er ook 300 Belgische militairen naar Roemenië, een buurland van Oekraïne. De soldaten zullen er “een beschermings- en ontradingsmissie uitvoeren”, aldus defensieminister Ludivine Dedonder (PS).

71 reacties

  • callewaert bjorn

    2 jaar geleden
    Brandstof hupsakee en wij maar betalen pfff . Ok is oorlog hulp ok maar de gewone mens draait er weer voor op ongelooflijk
  • Frank Louman

    2 jaar geleden
    Dit is het wereldconflict in onze tijd en wegkijken is geen optie. Stop met die egoistische reacties , alsof jullie geen hulp zouden willen als je huis en haard in brand wordt geschoten.
  • Dirk Jacobs

    2 jaar geleden
    Waar gaat dat allemaal weer terecht komen,binnenkort fnc's te koop op ebay. Arm (b)elgië.
  • Frank Louman

    2 jaar geleden
    Wij hebben een FN wapenfabriek in Herstal die super moderne machinegeweren produceert en wij sturen afgedankte brol. Koop daar wapens aan en lever die aan Oekraine.
  • dirk Callens

    2 jaar geleden
    Vivaldi is sinterklaas buiten Vlaanderen. Maar dat is een klein leugentje om cadeautjes te kunnen geven en geliefd te worden. Klein verschilleke met het echte leven want papa en mama moeten dat zelf bekostigen. Dit zijn cadeautjes waar voor 70% Vlaams zweet is voor gelaten(de zorgzame ouder). De andere ouder blijft maar toogpraat verkopen en mensen oplichten om zijn cadeautjes op een lieve manier te kunnen blijven aan de man brengen. En hij vertrekt als hij moet trakteren!