AP
Volledig scherm
© AP

HERLEES. Moskou bedreigt landen die wapens leveren aan Oekraïne - Satellietbeelden tonen hoe Russisch konvooi oprukt

Er komt “snel” een nieuwe ronde aan onderhandelingen tussen Moskou en Kiev, zo zegt een Oekraïense onderhandelaar na de eerste vredesgesprekken van vandaag in het zuidoosten van Wit-Rusland. Dit laatste land heeft met een grondwetswijziging de plaatsing van Russische kernwapens mogelijk gemaakt. Zondag riep de Russische president Poetin zijn militaire leiding op om nucleaire ‘afschrikkingsmiddelen’ op scherp te zetten. Intussen zijn er nieuwe explosies in Kiev en Charkov. Herlees de ontwikkelingen van maandag 1 maart in dit liveblog. 

  1. EXCLUSIEF. Onze reporter in dorpje op Tenerife waar Vlaamse koppel verdween: “Laura had geen goed gevoel bij dat gesprek”
    PREMIUM
    7

    EXCLUSIEF. Onze reporter in dorpje op Tenerife waar Vlaamse koppel verdween: “Laura had geen goed gevoel bij dat gesprek”

    Het mysterie wordt alleen maar groter. Wie bracht de Vlaamse Laura (66) gruwelijk om het leven op Tenerife? Waar zijn haar man Marc (71) en hun auto? Onze reporter ging op zoek naar antwoorden in Callao Salvaje, het kuststadje waar het koppel plots verdween. Hij sprak er met bevriend koppel Gilbert en Renée en met buurman Daniel: “Die dag bedreigde een man Laura aan de telefoon.”
  2. Belgian Tornados en gemengde aflossingsploeg 4x400 meter plaatsen zich voor Olympische Spelen, Belgian Falcons en Cheetahs grijpen naast finaleplaats
    update

    Belgian Tornados en gemengde aflossings­ploeg 4x400 meter plaatsen zich voor Olympische Spelen, Belgian Falcons en Cheetahs grijpen naast finale­plaats

    De Belgian Tornados, de aflossingsploeg op de 4x400 meter bij de mannen, hebben op de World Relays op de Bahama’s een Olympisch ticket bemachtigd, net als de Belgische aflossingsploeg op de gemengde 4x400 meter. De Belgen verzekerden zich zo van een ticket voor de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs. De Belgian Falcons, de aflossingsploeg op de 4x100 meter bij de de mannen, heeft zich niet geplaatst voor de finale en is er bijgevolg nog niet in geslaagd een ticket voor de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs te veroveren. Ook de Belgian Cheetahs grepen net naast een finaleplaats.