Andrei Tchmil.
Volledig scherm
PREMIUM
Andrei Tchmil. © Dumitru Doru

Andrei Tchmil brengt zwangere vrouw en kind in veiligheid, maar blijft zelf in Moldavië: “Als ze willen, staan de Russen straks hier”

WielrennenDe oorlog in Oekraïne grijpt ook in in het leven van ex-wielrenner Andrei Tchmil (59). Tchmil, ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Milaan-Sanremo, woont en werkt in Chisinau in de republiek Moldavië, die grenst aan Oekraïne. Hij heeft een zwangere vrouw en een zoontje van één jaar, die hij zondag in veiligheid heeft gebracht in Roemenië. Zelf blijft hij in Moldavië, in de hoop dat hem niets overkomt. “De grens is vlakbij. Wat in Oekraïne gebeurt, gebeurt bijna hier.”

11 reacties

  • Elle Devee

    2 jaar geleden
    Poetin gaat niet stoppen na Oekraïne. Hierna is Moldavië aan de beurt en ook Georgië staat op zijn verlanglijstje. Wit Rusland heeft hij al in zijn macht want Lukashenko is zijn marionet. Poetin ziet zichzelf als de nieuwe Tsaar
  • Raymond De Roeck

    2 jaar geleden
    Respect.
  • John Stahl

    2 jaar geleden
    Als die propaganda zo verder gaat staan ze overmorgen aan onze grens.
  • Bart Dekort

    2 jaar geleden
    Net omdat we zulke irrationele wezens zijn is het des te belangrijker om tijdens crisissituaties je gedegen te laten informeren voordat je in het Belgische nieuws komt met overdreven denkpatronen. Als iedereen het mogelijke voor het waarschijnlijke aanneemt, dan kunnen we hier best de hoogste woontorens ter wereld zetten. Trouwens, als we iedereen uitwijzen die hier onterecht woont, dan kunnen we de echte sukkelaars opvangen, die hopelijk zo slim zijn om zich (in hun eigen voordeel)aan te passen
  • karin verwimp

    2 jaar geleden
    Proficiat! Das eens wat anders dan degenen waardoor ons landje al een paar jaar onder de voet gelopen word. Ik hoop dat al die lafaards van jonge mannen die hun thuisland ontvlucht zijn en hun familie botweg in de steek gelaten hebben, dit artikel lezen en in de grond kruipen van schaamte!