Leen De Smedt

Cafécarnaval mét Covid Safe Ticket verloopt vlot in Aalst: "In de vroege uurtjes wordt het wat moeilijker"

In Aalst gaat vandaag de laatste dag cafécarnaval in en zo goed als iedereen houdt zich aan de regels. Mensen die op café gaan, moeten verplicht hun Covid Safe Ticket tonen. "Het is een uitdaging, maar het verloopt tamelijk vlot", getuigt Elsie De Schrijver van Café De Kat. 

Vanavond eindigt de corona-editie van het carnaval in Aalst. Deze keer organiseerde de stad de feesten niet, maar waren het de Aalstenaars zelf. Carnaval kon en mocht op café gevierd worden al moest iedereen daar wel een Covid Safe Ticket laten scannen. Elsie De Schrijver, uitbaatster van Café De Kat, was wat zenuwachtig over hoe het zou verlopen. "Maar al bij al zijn het vooral Aalstenaars die buitenkomen, wat ervoor zorgt dat iedereen heel respectvol is naar de uitbaters", klinkt het opgelucht bij de uitbaatster. 

Alles is vlot gegaan tot ongeveer 6.00 uur, nadien was het al wat moeilijker

Elsie De Schrijver, Café De Kat

In Café De Kat was het een grote uitdaging. "Alles is vlot gegaan tot ongeveer 6.00 uur, nadien was het al wat moeilijker", vertelt de uitbaatster. Maar gelukkig had ze bandjes laten maken van De Kat, dat maakte het al wat gemakkelijker. "Zo moesten de feestvierders niets telkens opnieuw hun CST laten scannen als ze binnen en buiten gingen", voegt ze er nog aan toe. 

"Ik vond het de leukste zondag van carnaval ooit", klinkt het ook nog bij de uitbaatster. Ondanks dat de traditionele stoet niet mocht doorgaan, zat de sfeer heel goed. Al werd de stoet uiteraard wel gemist. 

Meest gelezen