© Reuters

Russisch leger valt Charkov aan: minstens 10 dodelijke slachtoffers, overheidsgebouw geraakt door raket

Er zijn zeker tien dodelijke slachtoffers gevallen nadat Russische troepen de oostelijke Oekraïense stad Charkov hebben beschoten. Dat meldt burgemeester Ihor Terekhov. De informatie kon nog niet onafhankelijk worden geverifieerd.

Bron: Reuters

In Charkov, de op een na grootste stad van Oekraïne vonden drie explosies plaats. Naast de doden vielen er volgens de burgemeester 37 gewonden. Daarnaast zei hij dat 87 gebouwen beschadigd zijn door de Russische beschietingen. De raketten zouden zijn gevallen in woonwijken en op het gebouw van het stadsbestuur.

Hoewel de informatie nog niet onafhankelijk kon worden geverifieerd, is op beelden die op sociale media en door persagentschap Reuters verspreid worden, te zien hoe een raket het administratief centrum van de stad raakt. Maandag vielen er zeker elf burgerdoden door Russische beschietingen in Charkov.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Oorlogsmisdaad

President Zelenski heeft dinsdag gezegd dat het Russische bombardement op Charkov “een oorlogsmisdaad” was. Hij benadrukte verder dat het de grootste prioriteit is om hoofdstad Kiev te beschermen. “De aanval op Charkov is een oorlogsmisdaad, het is staatsterrorisme”, aldus Zelenski in een videotoespraak op Telegram. “De troepen rukken nu op naar de hoofdstad en naar Charkov. Daarom is de verdediging van de hoofdstad de belangrijkste prioriteit voor Oekraïne.”

LEES OOK. LIVE. Rusland valt Oekraïne binnen: volg alle ontwikkelingen op de voet

(jvh, pjv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER