Brandend vrachtschip met 4.000 luxewagens aan boord zinkt voor de kust van de Azoren

Het autoschip Felicity Ace, waarop twee weken geleden brand uitbrak, is gezonken voor de kust van de Portugese eilandengroep Azoren. Er waren geen mensen aan boord, maar wel 4.000 splinternieuwe auto's van de Volkswagen Group, waaronder Porsches, Bentleys en Lamborghini's.

Dat de 4.000 auto's aan boord de brand niet ongeschonden zouden doorkomen, was bekend. Maar dat het hele schip zou zinken, hadden de hulpdiensten niet meer verwacht. 

Het autoschip Felicity Ace vloog twee weken geleden in brand door een nog onbekende reden. De vele elektrische auto's aan boord maakten dat de brand hevig was en moeilijk te blussen. 

De brand kon uiteindelijk toch geblust worden, maar de Portugese marine meldt nu dat het schip onstabiel was geworden en zonk tijdens de bergingsoperatie die op 24 februari van start was gegaan. Volgens de rederij zouden de hoge golven het schip hebben doen zinken.

 Het schip was vanuit de Duitse havenstad Emden op weg naar de Verenigde Staten. Twee dagen na het uitbreken van de brand werden de 22 bemanningsleden van het schip geëvacueerd, waardoor het stuurloos achterbleef. 

In het schip bevonden zich zeker 1.100 Porsches, bijna 2.000 Audi's, 189 Bentleys en zo'n 100 Lamborghini's. Het gespecialiseerde bedrijf Russell group, dat aan risico-inschatting doet, becijferde eerder dat de brand op het vrachtschip de autogroep Volkswagen 137 miljoen euro zou kunnen kosten. De waarde van de verloren lading wordt geschat op zeker 300 miljoen euro.

Meest gelezen