©  AP

Konvooi nadert Kiev en opnieuw tientallen doden na bombardementen: dit moet je onthouden van vandaag

De oorlog in Oekraïne heeft dinsdag opnieuw tientallen doden opgeleverd. De Russen bombardeerden onder meer in hoofdstad Kiev en in Charkov, terwijl de Oekraïense president Zelenski zieltjes won in Europa.

- Op satellietbeelden was vanmorgen te zien hoe een indrukwekkende kolonne Russische militaire voertuigen van ruim 60 kilometer lang klaar staat buiten de stad om Kiev in te nemen. Tot een invasie van de stad kwam het (nog?) niet.

- Bij een bombardement in het centrum van de stad Charkov zijn minstens 18 mensen om het leven gekomen. Door de klap kwamen veel inwoners zonder stroom te zitten. Bekijk de explosie hier.

- Rusland raadde net na de middag de inwoners van Kiev aan te vluchten. Minder dan twee uur later bleek waarom: twee raketten raakten een tv-toren. Daardoor viel het signaal van meerdere tv-zenders in het hele land weg. Er kwamen vijf mensen om het leven door de raketinslagen. Bekijk de aanval hier.

- De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zijn ambitie om toe te treden tot de Europese Unie kracht bijgezet met een bevlogen speech die hem een staande ovatie opleverde in de Europese Commissie. Bekijk het hier.

- Vanuit ons land vertrokken heel wat militairen met militair materiaal naar Roemenië om van daaruit de Russen af te schrikken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER