Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Na bijna twee jaar zal het Overlegcomité niet langer de touwtjes in handen hebben

Het belooft vrijdag één van de gemakkelijkste Overlegcomités uit de geschiedenis te worden: zowat elke minister wil naar code ‘geel’ schakelen. Bijna alle coronaregels - inclusief het gecontesteerde Covid Safe Ticket - worden dan afgevoerd. Verdwijnt ook: de nationale noodtoestand. Na bijna 2 jaar pandemie zal de federale regering dan niet meer de touwtjes in handen hebben. Ook coronacommissaris Pedro Facon zwaait begin april af. 

53 reacties

  • Liane Den abt

    2 jaar geleden
    De barometer wordt dus niet gevolgd door de regering zelf. Enkel IC cijfers zijn beneden 300, maar dat is niet moeilijk met 45 sterfgevallen per dag ! ! Ter vergelijking in NL gemiddeld 6 sterfgevallen per dag. In onze regio reeds meerdere dagen toename besmettingen door BA.2 subvariant.
  • sophie meersseman

    2 jaar geleden
    En daar komt het Europees digitaal coronacertificaat ...
  • anne callebaut

    2 jaar geleden
    Schaf gewoon alles af en zeker de regering Vivaldi er bij.
  • Rody Franks

    2 jaar geleden
    Beste Kris de Backer: kijk naar Nederland met zijn carnaval en terugkerende wintersporters, dan weet je het wel. Voor mij mogen de maatregelen nog rustig drie maanden duren.
  • Jos Jansen

    2 jaar geleden
    Aan al degenen die hier victorie kraaien ; ik vrees dat het nog enkele weken te vroeg is om alles los te laten, zie Nederland waar de cijfers weer flink stijgen. Geduld is een mooie deugd