Australische soap "Neighbours" ("Buren") stopt na 37 jaar definitief

Deze zomer stopt de Australische soap "Neighbours" ("Buren") er na 37 jaar definitief mee. Dat heeft de productie op Twitter aangekondigd. Het voortbestaan van de reeks was in gevaar gekomen toen de Britse zender Channel 5 beslist had om de soap na de zomer niet langer uit te zenden. 

"Het spijt ons dat we moeten melden dat we na bijna  37 jaar en bijna 9.000 afleveringen moeten bevestigen dat we deze zomer "Neighbours" stopzetten", is er te lezen op Twitter. 

De Britse zender Channel 5 stond voor het grootste deel in voor de financiering van de Australische soap en had begin februari al laten weten dat het de soap na augustus niet meer zou uitzenden. Dat bracht meteen het voortbestaan van de reeks in gevaar. De producent van "Neighbours" moest in allerijl op zoek naar een nieuwe geldschieter en dat is niet gelukt. 

"Nu we onze belangrijkste uitzendpartner in het Verenigd Koninkrijk kwijt zijn en we ondanks een intensieve zoektocht geen andere geldschieter gevonden hebben, rest er ons niets anders dan de productie stop te zetten", klinkt het. 

De producent bedankt alle fans. "We weten dat dit een enorme teleurstelling is, zowel voor jullie als voor ons team. We bedanken jullie voor al jullie ondersteunende berichten en beloven dat we de reeks op een absoluut hoogtepunt zullen laten eindigen."

"Neighbours", de soap over het leven van de bewoners van Ramsay Street, werd op 18 maart 1985 voor het eerst uitgezonden in Australië en groeide uit tot een wereldwijd succes. 

Voor veel acteurs - denk aan Kylie Minogue en Jason Donovan - was de soap een springplank voor hun carrière. De reeks was bij ons vooral populair in de jaren 80 en 90. Toen werden de afleveringen ook in primetime uitgezonden. "Buren" was jarenlang te zien op Eén, vorig jaar verhuisde de serie naar VTM 2.

Bekijk hier enkele memorabele momenten uit "Neighbours":  

Meest gelezen