Automobilist rijdt frontaal tegen tegenligger na politieachtervolging: twee bestuurders in kritieke toestand naar ziekenhuis

Houthulst/Zevekote/Gistel/Oostende -

Twee personen werden donderdagavond in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht na een ongeval in Zevekote (Gistel). Eén van hen was voor de politie aan het wegvluchten en knalde frontaal op een tegenligger. De klap was enorm, beide bestuurders verkeerden in levensgevaar.

Tim Lescrauwaet

Het ongeval gebeurde donderdagavond omstreeks 19.40 uur langs de Nieuwpoortsesteenweg in Zevekote, deelgemeente van Gistel. Net daarvoor was de politie opgeroepen voor moeilijkheden in Gistel. Eén van de betrokkenen vluchtte echter in zijn auto weg. Het kwam tot een achtervolging waarbij volgens sommige bronnen tot 120 kilometer per uur gehaald werd. Maar in een flauwe bocht naar rechts langs de Nieuwpoortsesteenweg ging het gruwelijk mis. (Lees verder onder de foto’s)

 ©  tlg

De 51-jarige man uit Houthulst wilde in zijn vlucht nog een wagen inhalen. Maar daarbij knalde hij frontaal op een tegenligger. De klap was enorm en de tegenligger belandde met zijn wagen in de gracht. Ook de vijftiger zelf zat gekneld in zijn wrak. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse en konden de vluchter uit zijn wagen bevrijden. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De hulpdiensten hadden het uiteindelijk lastiger met het bevrijden van de tegenligger. Het ging om een man uit Oostende die in zijn wagen vastzat. Zijn toestand was levensbedreigend, maar het duurde anderhalf uur voor de man op een veilige manier bevrijd kon worden. Ook hij werd in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie sloot de drukke verbindingsbaan enkele uren volledig voor het verkeer af. De materiële schade was enorm. Het parket besliste een deskundige aan te stellen om de precieze omstandigheden van het ongeval na te gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER