© HBVL

Man (58) uit Bornem omgekomen bij zware crash op E313: bestuurder (22) begon te spookrijden na eerder ongeval

Bij een zwaar ongeval op E313 in Beringen is een 58-jarige man uit Bornem om het leven gekomen, zijn vrouw (58) raakte zwaargewond. Het koppel was wellicht net op vakantie vertrokken. De crash werd veroorzaakt door een 22-jarige man die vlak daarvoor was beginnen spookrijden na een eerdere, minder zware aanrijding.

wabo, ppn, siol

Het slachtoffer is een 58-jarige man uit Wintam. Volgens informatie die we kregen van enkele kennissen van het slachtoffer was hij iemand die veel van de bergsport hield. “Hij was een hele sociale man, net als zijn vrouw. Hij maakte altijd tijd voor een babbeltje. Hij werkte bij een van de farmaceutische bedrijven langs de N16. Samen met zijn vrouw gingen ze vaak op reis. Ze waren heel sportief en hielden van skiën en bergklimmen”, vertelt Emy, die het koppel goed kent. Het slachtoffer en zijn vrouw hebben twee dochters.

Het ongeval gebeurde rond 4.30u op de E313 in de richting van Luik. Ter hoogte van Lummen raakte een 22-jarige bestuurder volgens de wegpolitie eerst betrokken bij een stoffelijk ongeval met een auto. Daarna begon hij om een onbekende reden te spookrijden en reed hij terug weg in de richting van Antwerpen.

Even verderop, ter hoogte van Beringen, veroorzaakte hij een grote crash over een afstand van vijfhonderd meter. Daarbij waren in totaal vier voertuigen betrokken: een vrachtwagen, twee auto’s en een jeep met een aanhangwagen.

“Ik zag hoe een auto met Poolse nummerplaat met hoge snelheid kwam aangereden”, vertelt getuige Kristof Costermans, die in de jeep zat. “De spookrijder heeft eerst een vrachtwagen geraakt en heeft daarna een auto geramd alvorens zelf te crashen. Zelf ben ik met mijn auto en aanhangwagen nog kunnen uitwijken.”

De aanhangwagen van Kristof kantelde en kwamen op zijn zij terecht, maar Kristof en zijn kinderen bleven gelukkig ongedeerd.

Bij het uitwijken kantelde de aanhangwagen van de jeep.  ©  Tom Palmaers

Behalve twee teams van de brandweer kwamen ook meerdere ambulances en het mugteam ter plaatse. Meerdere slachtoffers moesten uit de voertuigen bevrijd worden.

Voor de 58-jarige man uit Bornem kwam alle hulp te laat. Hij overleed ter plaatse. Zijn partner (58) werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de eerste info zouden de twee op weg zijn geweest naar een vakantiebestemming. Er werden rugzakken in hun auto gevonden.

Nog ongeval in file

De spookrijder werd levend uit het wrak gehaald en is in kritieke toestand afgevoerd. Inmiddels zou hij niet meer in levensgevaar zijn. De wegpolitie onderzoekt de camerabeelden van het ongeval.

Tussen de twee ongevallen in gebeurde nog een derde aanrijding. In de file die zich vlak na het ongeval had gevormd reden een bestelwagen en vrachtwagen elkaar aan. De hulpdiensten sloten de gehele snelweg in de richting van Hasselt af. Dat zorgde voor een lange file. Het verkeer werd omgeleid. De federale wegpolitie deed de eerste vaststellingen en lichtte het parket van Limburg in. Sinds 9u is de weg weer vrijgemaakt.

 ©  Tom Palmaers

 ©  Tom Palmaers

 ©  Tom Palmaers

 ©  Tom Palmaers

 ©  Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER