De cast van Nowhere, met Charlotte Verwimp in het midden. © BELGA

Charlotte Verwimp schittert op rode loper naast Koen De Bouw en Ruth Becquart: “Het was een prachtige dag”

Hallaar -

De Hallaarse Charlotte Verwimp (14) beleefde vrijdag een onvergetelijke avond op het filmfestival van Oostende. Ze speelde een opmerkelijke rol in de film Nowhere met Koen De Bouw.

Bert Provoost

De première van de film, die geregisseerd en geschreven werd door Peter Monsaert, werd over de verschillende zalen door bijna duizend mensen bijgewoond. Er kwamen heel wat bekende gezichten naar de openingsfilm kijken. De jongste die op de rode loper mocht paraderen was Charlotte Verwimp uit Hallaar (Heist-op-den-Berg). En ze had dan nog een plaatsje tussen de hoofdacteurs.

Charlotte is in de film namelijk de dochter van hoofdpersonage André, die door Koen De Bouw gespeeld wordt. Haar personage Lisa is gestorven en komt in de film voor in heel wat flashbacks. “Er zijn nog nieuwe opnames gebeurd van een verjaardagsfeestje. Daarnaast heeft de regisseur heel wat oude filmpjes van Charlotte van toen ze kind was in de film verwerkt. Zo zijn er heel wat turnbeelden gebruikt, maar ook andere dingen”, vertelt mama Ann Siongers.

Hele eer

Charlotte vond het filmfestival een erg mooie ervaring. “Ik vond het superleuk om te doen, een unieke ervaring. Het was ook een hele eer om dit te mogen doen met al die bekende acteurs. Het was best speciaal om naast iemand als Koen De Bouw te mogen staan. In het begin was ik nog wat zenuwachtig door de grote aandacht, maar de andere acteurs hebben zich de hele tijd om mij bekommerd. Zo is Ruth Becquart amper van mijn zijde geweken. Zij heeft me veilig door de drukte geloodst.”

Charlotte Verwimp genoot van de rode loper. © BELGA

Na de film volgde nog een receptie, een passage op de rode loper en een afterparty. “Het smaakte alleszins naar meer, het was een prachtige dag. Momenteel zijn er geen concrete plannen, maar ik hoop dat ik nog kansen ga krijgen om te acteren. Ik wil regisseur Peter Monsaert alleszins bedanken voor de kans”, zegt Charlotte, die ook op hoog niveau turnt en eerder een rol had in de gelauwerde kortfilm Stephanie.

Het zware verhaal rond personage Lisa maakte de film voor de familie wel bijzonder. “Naar beelden van je dochter kijken die in de film zogezegd overleden is, dat was toch vreemd. Op dat vlak was het heel confronterend voor ons en gaf het ons een dubbel gevoel. We hopen het nooit in het echt te moeten meemaken. Het resultaat was wel heel knap”, zegt mama Ann.