De Russische munt is afgelopen week fors in waarde gedaald.
Volledig scherm
De Russische munt is afgelopen week fors in waarde gedaald. © ThinkStock

Kredietstatus Rusland verslechtert volgens ratingbureau Moody’s in sneltempo

De kredietwaardigheid van Rusland is in enkele dagen tijd nog verder teruggelopen, nu het Westen het land steeds meer de rug toekeert vanwege de oorlog in Oekraïne. Daarop wijst het toonaangevende ratingbureau Moody’s dat de status van Rusland onlangs al tot junk verlaagde.

16 reacties

  • John Stahl

    2 jaar geleden
    Het Westen is virtueel failliet. Gezien hun respectievelijke Centrale banken (ECB & FED) constant massaal geld bijdrukken blijven ze kunstmatig in leven. Rusland heeft nagezien geen staatsschulden en zit op hoge olie- en gasreserves. Wij hangen aan de ravijn maar beseffen het nog niet. Wie is hier de verliezer!
  • Jurgen Herbert

    2 jaar geleden
    Elke dag betaald de EU 1 miljard € voor de levering van gas en olie, bijgevolg is de kas niet leeg.
  • emiel wouters

    2 jaar geleden
    @Naessens, denk toch eens na, die oorlog heeft al een stuk van zijn reserves aangevreten. EN denk jij dat de manschappen gaan vechten al ze geen wedde krijgen. Ze vechten nu al niet omdat er geen brood en vlees meer is. En zijn goudreserves zouden maar eens in westerse landen moeten steken? dan kan hij heel veel roepen en blijft het geld gewoon liggen.
  • Naessens Kristof

    2 jaar geleden
    Dirk Van Brussel, hij heeft zn goudreserves, en het gas en olie worden nog altijd aangekocht door Europa. Stel je voor dat hij bvb voor 1 ounce goud 100 barrels olie aanbied, wat denk je dat er dan gaat gebeuren met de waarde van de dollar? Zn goudreserves zijn dat op slag x aantal 1000 miljard waard.
  • Karel Valgaern

    2 jaar geleden
    Guido, dit had Putin helemaal niet ingecalculeerd. Enige sancties wel, maar niet deze vloed. En dit gaat hem véél pijn doen. Hij kan zich natuurlijk tot China wenden, maar dan word hij een vazal van de chinezen. Denk je echt dat hij dat wil zijn? Kristof: ik denk dat jij Rusland overschat. Als je ziet hoeveel russen nu reeds vertrekken, met een enorme braindrain tot gevolg.....