©  REUTERS

Zowat 130 Belgische militairen vertrokken naar Roemenië als antwoord op Russische dreiging

Een groep van 135 Belgische militairen is dinsdagochtend vertrokken van de militaire luchthaven in Melsbroek naar Constanta, aan de Zwarte Zee in Roemenië. Federaal premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) kwamen de militairen uitzwaaien.

Bron: BELGA

De Belgen, allemaal lansiers uit Marche-en-Famenne, voegen zich bij een groep van Franse militairen. Bedoeling is om samen te trainen en militaire oefeningen uit te voeren. “In het kader van de oorlog in Oekraïne is het belangrijk om de aanwezigheid van NAVO-troepen te tonen”, zei premier De Croo. “We willen een antwoord geven op de forse dreiging aan de NAVO-grens.”

Vorige week is ook al een kleine delegatie richting Roemenië vertrokken: zo komt het totaal van Belgische troepen op ongeveer 160. Behalve de landtroepen gaan er ook nog mensen mee die instaan voor logistieke ondersteuning of medische diensten.

Op dit moment zouden de troepen ongeveer drie maanden blijven, maar naargelang de situatie verandert, kan die termijn nog verlengd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer