Wat is een bitcoin en kan het de wereld veranderen? Luister naar de nieuwe podcastreeks Crypto in 1-2-3

Bitcoins, blockchains, cryptovaluta... Je hebt ongetwijfeld deze termen al gehoord maar je hebt vooral het gevoel dat je de crypto-boot gemist hebt? Dan is Crypto in 1-2-3 de podcast voor jou. In tien afleveringen loodsen Peter Hoogland en Kim Londers je stapsgewijs door de wereld van crypto. Wat is crypto en vanwaar komt de bitcoin? Wat zijn de mythes en misvattingen rond crypto? En hoe begin je er eigenlijk aan en is dat wel een goed idee? Je krijgt alle antwoorden in deze nieuwe HLN-podcast zodat je helemaal up to date bent. Beluister hier de eerste aflevering.

20 reacties

  • Bart Verbeeck

    1 jaar geleden
    Ik zie geen waardeschommelingen in btc. Het klopt dat de waarde van euro en alle overheid munten sterk afnemend zijn en hun inflatie risico onvoorspelbaar is.
  • eric polspoel

    2 jaar geleden
    Crypto is niet meer te stoppen dat belooft
  • Dimitri Van Den Berge

    2 jaar geleden
    > dan 1/4 = in handen vd georganiseerde misdaad, en dat is nog enkel mr ht officiële deel, ht spreekwrdelijke topje vd ijsberg. Enorme waarde-schommelingen. Wie ooit voor 10.000$/stuk kocht kan wachten tot de prijs (heden = +- 40.000$) zakt tot die oorspronkelijke "waarde", om dan de rest uit te kopen; de bagholders, zodat de superrijken nog rijker wrden, mr nu annoniem & quasi ontraceerbaar vr belastingen. Ondertussen zuipt ht electriciteit als nooit-gezien & jaagt de prijs ervan de lucht in...
  • hilde de graeve

    2 jaar geleden
    Dat probleem van die energie-elektriciteit zal opgelost worden..,
  • Guido Baert

    2 jaar geleden
    Interessante podcast, zeker voor een leek als ik, een aanrader om meer te weten te komen over crypto munten.