Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken na vruchteloos gesprek met Russische ambtgenoot: “Rusland is uit op overgave van Oekraïne”

Het eerste gesprek op hoog niveau tussen Rusland en Oekraïne sinds de Russische invasie heeft geen tastbaar resultaat opgeleverd. De Russische buitenlandminister Sergej Lavrov week niet af van zijn “traditionele retoriek”, zei zijn Oekraïense ambtgenoot Dmitro Koeleba na afloop van hun onderhoud in het Turkse Antalya. Wel toonden beiden zich bereid de gesprekken een vervolg te geven.

24 reacties

  • Gaston Miar

    2 jaar geleden
    Rusland neemt terug wat ze tijdens de Perestroika en de Glasnost verloren. Het Amerikaans imperialisme veroorzaakt veel problemen. Blijkbaar is voor Rusland de maat vol. Kijk eens terug naar de recente geschiedenis. En neen, ik ben niet pro-Russisch.
  • Karel Dillen

    2 jaar geleden
    T is ofwel overgave met veel of met weinig bloedvergieten. De NAVO en Oekraïne hebben Rusland geprovoceerd, hebben hun gat verbrand en moeten nu op de blaren zitten. Nogal logisch dat Rusland geen NAVOland in zijn achtertuin wil of willen de VS een nieuwe raketcrisis in Cuba?
  • Jan Vannuffelen

    2 jaar geleden
    Ongelofelijk hoe sommigen vinden dat een soeverein land moet toegeven aan de eisen van zijn buurland en maar land moet afgeven en enkel toetreden waarover zij beslissen. Geen enkel buurland van Rusland wil nog onder hun bewind leven.
  • Antoine Collier

    2 jaar geleden
    Die Lavrov zegt wat de Russische bevolking MOET horen want deze beelden vanuit Antalya komen op de staatstelevisie. De Russische bevolking wordt gebrainwasht sinds 1945...
  • andy de cock

    2 jaar geleden
    Turkije is gastland voor vrede gesprekken , en dat terwijl ze aanval drones leveren aan Ukraine :) .