Vestiging van Delhaize ontruimd door zware brand in politiekazerne: “We hoorden korte knallen, alsof munitie ontplofte”

In een loods van de speciale eenheden van de federale politie op de Boomsesteenweg is donderdagmiddag brand uitgebroken. Het vuur gaat gepaard met een enorme rookpluim.

nelo, sare

LEES OOK. Grote brand in politiekazerne Wilrijk: schietstand en voertuigen speciale eenheden getroffen

Door de brand is ook de vestiging van Delhaize, naast de politiekazerne, ontruimd. Een dertigtal personeelsleden werden geëvacueerd naar een naburig parkje, Het Marmotteke. “We hoorden rond 14u het brandalarm afgaan in onze winkel en hebben meteen iedereen geëvacueerd en alle wagens van de parking gehaald”, vertelt kassierster Cindy Borghyrs.

“In het begin was het niet duidelijk of het brandde in ons magazijn of bij de kazernes van de federale politie naast ons. In de winkel waren verschillende korte knallen te horen, alsof er kleine munitie ontplofte.”

Het personeel begaf zich eerst naar de parking van de Delhaize, maar vluchtte voor de rookpluim tot in een het nabijgelegen park. “Het is nu wachten tot we onze spullen mogen gaan halen, want die liggen nog allemaal in het magazijn.”

Of de supermarkt vrijdag terug open zal kunnen gaan is nog niet duidelijk. “We hebben technici ter plaatse gestuurd om te kijken wat de impact van de brand op onze winkel en de technische installaties is”, zegt woordvoerder Roel Dekelver. “De ambitie is om vrijdag te heropenen maar voorlopig hebben we daar nog geen zicht op. Het belangrijkste is dat er geen slachtoffers gevallen zijn en dat de evacuatie ordelijk verlopen is.”

 ©  nelo

Middagdutje

In de Oudehofstraat, vlak naast de kazerne van de federale politie, staat nieuwsgierige bewoner Roger Dijkers (64) vanuit zijn deurgat te kijken naar de reusachtige rookpluim. “Ik had mij net in de zetel gelegd voor een middagdutje en was aan het indommelen, toen ik gewekt werd door sirenes”, vertelt hij.

“Ik schrok me rot, ik woon hier al jaren in deze rustige buurt, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Heel de straat stond vol brandweer en dan zie je die gigantische rookpluim in de tuin.”

Tijdens het gesprek stopt een combi van de Antwerpse politie. “Mogen wij u verzoeken binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden”, vraagt een politieman. “Ik ruik niets”, antwoordt Dijkers.

Hoewel het vlak bij zijn woning brandt, is de buurtbewoner er gerust in. “De wind staat naar het Kiel, dus mijn huis blijft gespaard van de rook.”

Roger Dijkers in zijn deurgat.  ©  nelo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER