Themabeeld ©  Baha Idhir/ABACA

Tweede Oekraïense burgemeester ontvoerd

Opnieuw hebben Russische troepen een Oekraïense burgemeester ontvoerd. Vrijdag ging het om de burgemeester van Melitopol, zondag die van de zuidelijke stad Dniprorudne. Dat meldt de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken.

Ivan Fedorov, de burgemeester van zuidoostelijke stad Melitopol, werd vrijdag al door Russische soldaten ontvoerd. Dat omdat hij “weigerde samen te werken met de vijand”, klonk het. Er doken zelfs videobeelden op van de ontvoering.

En nu is er zondag voor de tweede keer een burgemeester ontvoerd door de Russische strijdkrachten. Dat meldt de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba op Twitter. Het gaat om Yevhen Matveyev van de zuidelijke stad Dniprorudne. Kuleba noemt de ontvoerders “oorlogscriminelen”. Hij zegt dat ze geen steun krijgen van de lokale bevolking en daarom “hun toevlucht tot terreur nemen.”

“Ik roep alle staten en internationale organisaties op om de Russische terreur tegen Oekraïne en de democratie te stoppen”, zegt hij

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer