Direct naar artikelinhoud
NieuwsMuziek

The Rolling Stones staan op 11 juli in Koning Boudewijnstadion: goedkoopste ticket kost 149 euro

Mick Jagger van The Rolling Stones.Beeld Ben Houdijk

Geruchten deden al even de ronde, maar nu is het ook bevestigd: The Rolling Stones treden op 11 juli op in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Het is al acht jaar geleden dat de legendarische band in ons land te zien was. 

In juni beginnen de Stones aan een nieuwe Europese tournee, waarbij ze in twee maanden veertien concerten in dertien steden en tien landen geven. De tour krijgt de naam Sixty om het zestigjarige bestaan van de Britse band te vieren.

Mick Jagger, Keith Richards en Ronnie Wood worden vergezeld door onder anderen drummer Steve Jordan. Hij vervangt de vorig jaar overleden Charlie Watts.

Fans die zijn ingeschreven op de nieuwsbrief van The Rolling Stones, krijgen de kans om woensdag vanaf 10 uur tickets te kopen voor de Europese tournee. Voor het optreden in het Koning Boudewijnstadion gaat de voorverkoop vrijdag om 9 uur van start op de website van concertorganisator Greenhouse Talent. 

Wie de Stones aan het werk wil zien in Brussel, moet daarvoor minstens 149 euro neertellen. Voor de beste zitplaatsen lopen de prijzen op tot 349 euro. Wie pal voor het podium post wil vatten, betaalt 489 euro per ticket.

Dat er nieuws rond The Rollings Stones zat aan te komen, was al even duidelijk. De woorden ‘Start me up’ op de VRT-toren, mysterieuze advertenties en een video waarin verschillende locaties op de wereldkaart aangeduid werden, lichtten al een tipje van de sluier.

▶ Het is acht jaar geleden dat The Rolling Stones in ons land te zien waren, op TW Classic in 2014. Dit zijn enkele beelden van dat optreden:

Video wordt geladen...