Dode en drie gewonden na zware crash tijdens politieachtervolging in Brussel

In Brussel is afgelopen weekend een dode gevallen bij een politieachtervolging. Dat is vernomen bij het Brusselse parket, dat daarmee de berichtgeving van de Franstalige krant La Capitale bevestigt. Een voertuig met vier inzittenden ging meermaals over de kop nadat de bestuurder de controle verloor over het stuur in de Annie Cordy-tunnel.

“Zaterdag werd de politie van de zone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk en Wemmel) opgeroepen voor feiten van intra-familiaal geweld in Asse”, zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde. “Eenmaal ter plaatse bleek de verdachte reeds te zijn gevlucht. Een patrouille merkte kort nadien een wagen op met vier inzittenden, waaronder de verdachte, en zette de achtervolging in.”

De 20-jarige bestuurder reed tijdens de achtervolging richting Brussel, waar hij aan hoge snelheid door de tunnels reed. “In de Annie Cordy-tunnel wilde hij afslaan, maar de wagen raakte de middenberm”, meldt Sarah Durant, woordvoerster van het Brusselse parket. “Het voertuig raakte vervolgens de muur van de tunnel en is meermaals over de kop geslagen. Een van de inzittenden kwam daarbij om het leven. Het gaat om een 21-jarige man.”

Bestuurder reed vermoedelijk zonder rijbewijs

De drie andere slachtoffers moesten door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Twee van hen, waaronder de verdachte van de feiten van intra-familiaal geweld, raakten zwaargewond. De derde inzittende kwam er met lichtere verwondingen van af. “In de eerste plaats werd er voorrang gegeven aan de medische hulp ter plaatse”, aldus parketwoordvoerster Sarah Durant. “Er is een verkeersdeskundige afgestapt om het ongeval te onderzoeken en de precieze omstandigheden te achterhalen. Ik kan alvast meedelen dat er nooit enig contact is geweest tussen de politiewagen en de wagen van de slachtoffers. De bestuurder heeft op eigen houtje de controle over het stuur verloren.”

Het parket van Brussel heeft inmiddels ook een gerechtelijk onderzoek geopend naar de bestuurder. Hij wordt onder meer verdacht van onopzettelijke doding ten gevolge van een ongeval, rijden zonder rijbewijs en rijden aan een onaangepaste snelheid. Voorlopig konden de bestuurder en de twee passagiers die de crash overleefden nog niet worden verhoord. Het gaat om mannen van 18 en 28 jaar oud. Intussen loopt er ook een onderzoek bij het parket van Halle-Vilvoorde naar de zwaargewonde man die verdacht wordt van feiten van intra-familiaal geweld.

Meest gelezen