Google

Leraar uit basisschool Ichtegem op non-actief na klachten over ongepast gedrag

In Ichtegem mag een leraar van een basisschool voorlopig geen les meer geven. Dat schrijft de krant van West-Vlaanderen. Er waren klachten tegen de man over ongepast gedrag. Er loopt een onderzoek. 

De directie van de vrije basisschool De Schatkist heeft één van haar leerkrachten op non-actief gezet na klachten over grensoverschrijdend gedrag. Wat de man verkeerd zou hebben gedaan, is niet duidelijk. Er zijn wel verschillende meldingen geweest. Omdat er verschillende meldingen binnenkwamen over mogelijk grensoverschrijdend gedrag, werd voorlopig iemand anders aangesteld. "Daarom namen we de moeilijke beslissing om de leraar uit de klas te halen", zegt Ann Stael, directeur van de scholengroep Sint-Rembert.

"We doen dat inderdaad niet zomaar of toch zeker niet ondoordacht. Maar het blijft wel belangrijk. Het gaat over kinderen en hun ouders en over ons personeel. We gaan nu in alle sereniteit uitzoeken wat er is gebeurd. Dan gaan we kijken hoe we daarmee verder gaan. Ondertussen staat er iemand anders voor de klas en doen we er alles aan om het voor de kinderen zo vlot mogelijk te laten verlopen."

Meest gelezen