Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Lof langs alle kanten voor Tadej Pogacar, ook van De Kannibaal zelf: “Hij is op goede weg om nieuwe Merckx te worden”

Wielrennen“Niet Evenepoel, maar Pogacar is de nieuwe Merckx.” Zo zegt Quick.Step-baas Patrick Lefevere na de superstart van de Sloveen in 2022. Eddy Merckx (76) zelf hoopt dat Pogacar verder in zijn voetsporen treedt. “Hij kan zaterdag al Milaan-Sanremo winnen. En de Ronde van Vlaanderen? Die ook.”

27 reacties

  • Peter Van mol

    2 jaar geleden
    Moest Merckx nu rijden was hij geschorst voor het leven. Want nu lachen ze niet meer met drie positieve dopinguitslagen…
  • Johan Planckaert

    2 jaar geleden
    Na zn carriere zullen we hun palmares eens vergelijken. Moest Merckx nu rijden zou hij nog veel beter geweest zijn : veel beter materiaal, betere trainingsmethoden, minder koersen en een betere 'medische' begeleiding. En Van aert : die is een veel betere klimmer en tijdrijder dan De Vlaeminck, er waren er in die tijd verschillende die zeker even goed waren als Roger.
  • Seppe Goossens

    2 jaar geleden
    Lucien, zo makkelijk kan je niet vergelijken. Je kan ook weten dat de Merckx van toen nu in het peloton weinig kans zou maken - maar zo 1 op 1 vergelijken is zinloos. De sport en de sporters hebben zich ontwikkeld. Het is nu een verder geprofessionaliseerde mondiale sport en de aan deel te nemen koersen en rondes moeten tevoren worden geselecteerd. Je kan nu niet meer zomaar overal meepeddelen op het hoogste niveau. Iedere tijd heeft zijn eigen uitblinkers.
  • peter De ridder

    2 jaar geleden
    Remco is wereldtop ! zonder twijfel. Hij zou dat ook makkelijk kunnen bewijzen als ze niet steeds op zijn kop zaten. Sinds die val is die nooit nog op dat niveau gekomen. Hij heeft onvoldoende tijd gekregen fatsoenlijk te helen, want hij moest klaargestoomd worden voor een tour die veel te vroeg kwam. Dat heeft zijn toekomst serieus ondermijnd. Als die toen de tijd had gekregen... Maar mensen willen nu eenmaal graag zien wat ze willen zien, en als dat niet gebeurd zitten ze op zijn kop. Jammer
  • Lucien Mertens

    2 jaar geleden
    Denk toch dat sommigen hier toch nooit het palmares van Merckx onder ogen gekregen hebben zulle, nochtans gemakkelijk terug te vinden. Pogaçar heeft nog heel veel werk voor de boeg.