Jurgen Van den Broeck: "Er is nog zoveel te ontdekken voor Remco."
Volledig scherm
PREMIUM
Jurgen Van den Broeck: "Er is nog zoveel te ontdekken voor Remco." © Photo News

Raad van een ervaringsdeskundige, Jurgen Van den Broeck over Remco Evenepoel: “Een rondecarrière uitbouwen is een proces van jaren”

WielrennenPertinente vraag na die tegenvallende Tirreno-Adriatico: wat nu, Remco Evenepoel? Een paar woorden raad van ‘s lands vorige hoop in het grote rondewerk. Jurgen Van den Broeck: “Geef hem tijd en laat hem zichzelf maar verder ontdekken.”

15 reacties

  • Jonah Kemps

    2 jaar geleden
    Ik schat Remco nu wel een pak hoger in dan die Van den Broeck maar de tegenstand is ook veel sterker nu.
  • Gerry Cle

    2 jaar geleden
    Anquetil was 27 jaar toen hij zijn eerste ronde van Frankrijk won. Jan Janssen en Froome 28, Van Impe 29 en Wiggings en Thomas zelfs 32 jaar. Remco moet zijn grenzen nog leren kennen en zijn krachten leren doseren om dergelijke rondes te winnen.
  • Lucien Mertens

    2 jaar geleden
    Dat geldt alvast niet voor Pogaçar, dat is duidelijk.
  • Eric De Baeremaeker

    2 jaar geleden
    Als de pers 12 maanden met hem bezig is dan is het normaal dat hij eens faalt. Andere goede renners hebben deze problemen niet . Tim. Wellens Bvb het is een eeuwige belofte en daarover lees je bijna niets
  • Marcus Camps

    2 jaar geleden
    Denk niet dat je kan zeggen dat Pogacar zijn motor groter is. In een tijdrit is hij geen partij voor Remco en een tijdrit liegt gewoon niet, dat is pure kracht en uithouding. Pogacar lijkt me wel beter afgetraind, alleszins veel meer dan tijdens het WK in Leuven waar hij toch opviel met zijn rond gezicht. In die mate zelfs dat ik hem nauwelijks herkende.