Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images

Onderwijskoepels: “Stijgende energiekosten bedreiging voor onderwijskwaliteit”

De onderwijskoepels vrezen dat de scholen opnieuw in de steek worden gelaten in het energieakkoord van de federale regering. De oplopende energiefactuur dreigt intussen wel de werking van de scholen te bemoeilijken, zo zeggen Katholiek Onderwijs Vlaanderen en het Gemeenschapsonderwijs GO! dinsdag.

6 reacties

  • Jurgen Herbert

    2 jaar geleden
    De Vlaamse als de VIVALDI-regering wil ons opzadelen met hernieuwbare energie. Dan is het toch niet moeilijk voor die beide regeringen. Leg op alle scholen zonnepanelen en gebruik elektrische radiatoren en als het niet kan, gebruik warmtepompen om de lokalen te verwarmen.
  • jan geens

    2 jaar geleden
    Heel goed geïsoleerde lokalen met warmtepomp en voor heel veel geld geïnstalleerd op elektriciteit ; en dan de ramen wagenwijd open ..
  • Kelly Verlinden

    2 jaar geleden
    Wat al een goed begin zou zijn is als de scholen zouden stoppen met in de winter met de ramen open te zitten en de verwarming op. Hetzelfde geldt voor alle overheidsinstellingen. Zitten in een crisis en in elk overheidsgebouw is het 22-23 graden. De burger betaalt, nietwaar.
  • Ilse Verlinden

    2 jaar geleden
    Zet misschien gewoon de verwarming wat lager om te beginnen. Ik kom vaak in scholen en het is er altijd heel warm.
  • Andy Van de velde

    2 jaar geleden
    Ni moeilijk, ramen en deuren open in de winter om te ventileren, en dan terwijl maar stoken om het een beetje warm te krijgen!
  1. Regering heeft energieakkoord: tijdelijke btw-verlagingen en mazoutcheque leveren besparing van zo’n 300 euro op, aan de pomp 10 euro korting op volle tank
    Energie

    Regering heeft energieak­koord: tijdelijke btw-verlagin­gen en mazoutche­que leveren besparing van zo’n 300 euro op, aan de pomp 10 euro korting op volle tank

    De regering-De Croo heeft maandagavond een akkoord bereikt over de aanpak van de hoge energieprijzen. Zo komt er tot eind september een verlaging van de btw op elektriciteit en op gas naar 6 procent. Gebruikers van mazout kunnen dan weer rekenen op een cheque van 200 euro en aan de pomp gaan de accijnzen voor diesel en benzine met 0,175 euro per liter omlaag, wat zo’n 10 euro korting betekent op een tank van 60 liter. Het pakket maatregelen heeft een kostprijs van 1,3 miljard euro. “In eerste instantie was het belangrijk om de last van de schouders van gezinnen en alleenstaanden te halen, maar ook toekomstvisie is belangrijk. Het licht moet blijven branden en de facturen mogen niet opnieuw de pan uit swingen”, klonk het op de persconferentie.