Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) bevestigt dat er twee Belgische militairen naar Oekraïne zijn vertrokken om te vechten tegen Rusland.
Volledig scherm
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) bevestigt dat er twee Belgische militairen naar Oekraïne zijn vertrokken om te vechten tegen Rusland. © BELGA

Twee Belgische militairen zijn naar Oekraïne getrokken om mee te vechten tegen Rusland

Twee Belgische militairen zijn naar het front in Oekraïne getrokken om er mee te vechten tegen de Russische agressor, onder wie een deserteur. Dat meldt ‘Le Soir’ dinsdag en is aan persagentschap Belga bevestigd door minister van Defensie Ludivine Dedonder tijdens haar bezoek aan de Belgische troepen in Roemenië.

44 reacties

  • Jan Vijverman

    2 jaar geleden
    Dat gek mens vraagt nu NOG MEER extra geld voor defensie!? "veiligheid is niet gratis": ik zal mij veel veiliger voelen als er eindelijk eens gesnoeid werd in subsidies voor het Belgisch leger. Het zal onze economie alleen maar ten goede komen en de komende generaties misschien terug wat toekomst kunnen bieden!
  • Argus Vercauteren

    2 jaar geleden
    Kunnen er geen blauwhelmen (vredesmachten) ingeschakeld worden om burgers te beschermen?
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Dat zal het niet oplossen. Misschien moet de internationale gemeenschap een vredesmissie sturen. Een echte. Niet om oorlog te voeren zoals de Russische maar om een bestand af te dwingen. Of mag Poetin zijn hobby om steden in de as te leggen blijven uitoefenen. Dat is toch net hetzelfde als er een nucleaire bom op gooien.
  • Rik Hofman

    2 jaar geleden
    zelfs al vinden ze dit moreel goed, het leger moet dit zo doen. Anders geven ze de russen de troef dat er nato militairen in Oekraine aan het werk zijn.
  • ronny wenselaers

    2 jaar geleden
    Respect dat zij zich willen opofferen voor de mensheid . Of wat er nog van overschiet. Totaal als wat bla bla veel zeggen maar niks doen.