Dieter Coppens opent gedurende 6 weken 'Restaurant Misverstand', het eerste restaurant in België waar alle medewerkers jongdementie hebben. Op de foto: Dieter Coppens en John
Volledig scherm
PREMIUM
Dieter Coppens opent gedurende 6 weken 'Restaurant Misverstand', het eerste restaurant in België waar alle medewerkers jongdementie hebben. Op de foto: Dieter Coppens en John © © VRT

Dieter Coppens opent restaurant met mensen met jongdementie: “Na de opnames in tranen naar huis”

TVSamen met acht mensen die lijden aan jongdementie opent Dieter Coppens (44) vanavond ‘Restaurant Misverstand’. Een hoopvolle en deugddoende onderneming, maar ook eentje die onder de huid kroop. “Soms reed ik na de opnames in tranen naar huis”, vertelt de presentator bij wie dementie ook in de familie voorkomt. “Ik vergeet geregeld dingen en door alles van nu van zo dichtbij mee te maken vraag ik me weleens af of het de ziekte is.”

7 reacties

  • Hilde Delalieux-Kips

    2 jaar geleden
    Ik keek telkens naar de hele aflevering met tranen in de ogen, zo aandoenlijk was het, ook hoe Dieter en Seppe ermee omgingen. Wat ' n fantastisch programma !
  • Tamara Faes

    2 jaar geleden
    Prachtig initiatief! Maar het is niet te onderschatten. Nederland heeft zelfs een volledig dorp voor mensen met dementie, dat is gewoonweg top !!
  • YVETTE JONKER

    2 jaar geleden
    Super bedankt, om deze ziekte in de kijker te zetten, Zo mooi gedaan. Heb tranen gelaten, zo herkenbaar.
  • Pascal Lambert

    2 jaar geleden
    Zo echt, zo waar. Mijn moeder kreeg op 52 jarige leeftijd, de diagnose. Ik was toen 12. Ondertussen zijn we 36 jaar verder, maar als ik het programma nu zie, word ik terug gekatapulteerd naar hoe het was. Tranen in de ogen. Heel respect vol gebracht.
  • Harshan Uruthiranantha Sarma

    2 jaar geleden
    Wow super van hem.